SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN DEV ATAMA

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN DEV ATAMA

Sağlık Bakanlığı tarafından Bilecik’teki devlet hastanelerine toplam 45 doktor ataması gerçekleşti. Bu atama, bugüne kadar ilimize gerçekleşen en büyük atamalar arasına girdi. Atamalarda aslan payını 11 doktor ile Bozüyük Devlet Hastanesi alırken Bilecik Devlet Hastanesi’ne 10 doktor ve 1 uzman ataması yapıldı.  

ENDOKRİNOLOJİ UZMANI GELİYOR

Bilecik Devlet Hastanesi’ne uzun bir aranın ardından yenide endokrinoloji uzmanı gelecek. Daha önce 2015 yılında bu branşa bir atama gerçekleşmiş ancak uzman doktorun kısa bir süre sonra tayin isteyerek ilimizden ayrılmasıyla bu bölüm boş kalmıştı. Aradan geçen iki yılı aşkın zamanın ardından endokrinoloji bölümünde yeniden vatandaşlara hizmet verilecek.

Öte yandan bir önceki atamada Çocuk Psikiyatri Uzmanı ilimizde göreve başlamış ve büyük bir eksiklik giderilmişti.  

Atamalara ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, yeni atanan doktorlara görevlerinde başarılar diledi. AK Parti hükümetlerinin yaptığı sağlık yatırımlarından bahsederek, “Bilecik’te il ve ilçelerinde bu yatırımlardan nasibini aldı, halende birçok yatırım devam etmekte” dedi.

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Sağlık Bakanlığınızca yapılan çalışmalar neticesinde, Bilecik Devlet Hastanesine 10 adet tabip, Bozüyük Devlet Hastanesine 11 adet tabip, Osmaneli Devlet Hastanesine 7 adet tabip, Söğüt Devlet Hastanesine 5 adet tabip, Pazaryeri Devlet Hastanesine 2 adet tabip, Gölpazarı Devlet Hastanesine 2 adet tabip, İnhisar Devlet Hastanesine 1 adet tabip, Yenipazar Devlet Hastanesine 1 adet tabip, Ayrıca Bilecik Devlet Hastanesine bir adet Endokrinoloji Uzmanı, Söğüt Devlet Hastanesine 1 adet İç Hastalıkları ve 1 adet Çocuk Hastalıkları uzmanı, Gölpazarı Devlet Hastanesine 1 adet Aile Hekimi Uzmanı, Osmaneli Devlet Hastanesine 1 adet İç Hastalıkları Uzmanı olmak üzere Bilecik İl geneline toplam de 45 adet Doktor görevlendirilmiştir.

‘CUMHURİYET TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ YATIRIMLAR YAPILDI’

Yeni atanan doktorlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu biliyoruz. Huzurlu ve mutlu yaşamın sırrının sağlık olduğu bilincindeyiz. Dolayısıyla sağlık alanında yapılacak her yatırım insanın mutlu ve huzurlu yaşamasına katkı oluyor. AK Parti hükümetimiz döneminde sağlık sektöründe Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımlar yapıldı.

‘BİZ LAFLA DEĞİL İCRAATLA KONUŞURUZ’

Bilecik’te il ve ilçelerinde bu yatırımlardan nasibini aldı, halende birçok yatırım devam etmekte. 250 yataklı yeni Bilecik Devlet Hastanemiz temeli atıldığından bugüne kadar hızla devam etmektedir. Temel atma törenini halkımız ile birlikte yaptığımız yeni hastanemiz birçok hastaya şifa dağıtacak. Birçok yaralı gönüle deva olacak hastanemizin inşallah bitiminde de yine halkımızla beraber açmayı umut ediyorum. Bu bağlamda İhtiyaçlarımız doğrultusunda ataması yapılan doktorların ve yürütmekte olduğumuz yatırımların gerçekleştirilmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’a ve Milletvekilimiz Halil Eldemir’e desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Biz lafla değil, icraatla konuşuruz” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6233 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum