Sağlık Turizmi Nedir?

Sağlık Turizmi Nedir?

Sağlık turizmi, son yılların en ilgi çekici kavramlarından biri olurken turizm ve sağlık kelimelerinin bir araya gelmesiyle çok ciddi bir sektör ortaya çıkmıştır. Peki, bu sektör aslında nedir?

Sağlık turizmi, son yılların en ilgi çekici kavramlarından biri olurken turizm ve sağlık kelimelerinin bir araya gelmesiyle çok ciddi bir sektör ortaya çıkmıştır. Peki, bu sektör aslında nedir?

İnsanların sağlıklı olma gayesi ile bulundukları yerden başka bir yere giderek hizmet almaları noktasında gerçekleştirdikleri seyahat ve diğer turistik faaliyetler seyahat turizmi olarak gerçekleştirilmektedir. Sağlık, turistik faaliyetin genel amacı olduğundan gezintiye çıktıktan sonra fark edilen bir dişçiden hizmet almak sağlık turizmi kapsamında değerlendirilmez.

top-view-earth-globe-frame-with-stethoscope.jpg

Sağlık Turizminin Türleri Nelerdir?

Sağlığın korunması amacıyla gerçekleşen bu faaliyetin farklı türleri olduğundan söz etmek gerekmektedir. Aşağıda sağlık turizminin türlerine bir göz atabilirsiniz.

Medikal Turizm

Yaşadığı ülkedeki tıbbi imkanları yeterli görmeyen kimselerin başka bir ülkeye seyahat ederek burada hizmet alması anlamında değerlendirilebilecek olan hizmettir. Burada tedavi olmak ya da ameliyat olmak medikal turizmin temel nedenlerinden bir tanesi olarak kabul edilmektedir.

top-view-world-heart-day-concept.jpg

Termal Turizm

İnsanların fiziki açıdan bir sorunu olmasa da ruhsal açıdan zaman zaman kendilerini kötü hissetmeleri söz konusudur. Bu nedenle de termal turizm kapsamında ruhlarını dinlendirmeleri söz konusu olmaktadır. Termal merkezlerde gerçekleşen turistik faaliyet sağlık turizminin en değerli aşamalarından bir tanesi olarak kabul edilmektedir.

Yaşlı ve Engelli Turizmi

Yaşlılar ve engelliler için rehabilitasyon çalışmaları kapsamında pek çok aktivite gerçekleştirilmesi söz konusu olur. Özellikle de geziler ve turlar düzenlenerek rekreasyonun sağlanması önemlidir. Tüm bu aktivitelerin sağlık turizmi kapsamında değerlendirilerek insanlara fayda sağlaması amaçlanmaktadır.

Sağlık Turizminin Tercih Edilme Nedenleri Nelerdir?

Sağlık turizmini tercih eden kimselerin bu tercihte bulunmalarına neden olan pek çok faktörden söz etmek muhtemeldir. Siz de sağlığınızı korumak adına turistik bir faaliyet gerçekleştirmek istiyorsanız şu faktörlerin sağlık turizmi kapsamında sayıldığını bilmelisiniz.

  • Kendi ülkesinde gerekli teknolojik imkanlar bulunmayan kişilerin seyahatleri,
  • Tedavi olmak için çok uzun süre beklemek yerine başka bir yerde hizmet alınması,
  • Sağlık hizmetinin kişinin bulunduğu ülkede daha pahalı olması,
  • Sağlık sigortası ile alakalı sorun yaşanması,
  • Uyuşturucu ve diğer bağımlılıkların tedavisi için uygun ortam aranması,
  • Ülkesinden uzaklaşarak farklı bir yerde tedavi olma arzusunun bulunması,
  • Termal tesislerin bulunduğu ülkelerde olma isteği,
  • Tedavinin yanı sıra tatil yapmak istenmesi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 935 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.