SALİH KAYA, AK PARTİ GENEL MERKEZİNE TEŞEKKÜR ETTİ

SALİH KAYA, AK PARTİ GENEL MERKEZİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Geçtiğimiz yıllarda, AK Parti’den Milletvekili ve Belediye Başkan Aday Adayı olan ilimizin tanınmış simalarından Salih Kaya, AK Parti Genel Merkezi’ne teşekkür etti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ın Bilecik’te düzenlediği ‘STK Buluşması’ programına katılan ve burada ilimizle ilgili bir takım sorun ve istekleri aktaran Salih Kaya’ya parti genel merkezinden ve ilgili Bakanlıklardan dönüş yapıldığı öğrenildi. 

Milli Eğitim camiası içerisinde uzun süre idarecilik yapan ve bir dönem siyasette aktif rol alan tecrübeli isim, Bilecik-Yenişehir yolu, yapımı devam eden yeni devlet hastanesi ve yerli otomobil üretiminin Bilecik’te yapılması hususunda dile getirdiği önerilerin dikkate alınması ve kendisine dönüş yapılmasıyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. 

Salih Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ın ilgisine, parti genel merkezinin ve ilgili Bakanlıkların gösterdiği hassasiyete teşekkür etti. 

genel-merkeze-tesekkur-etti2.jpg

Salih Kaya, toplantıda dile getirdiklerini ve ardından yaşanan süreçle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“23.11.2017 tarihinde AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Harun Karacan Bilecik’te Sivil Toplum Kuruluşları ile bir toplantı yapmıştır. Toplantının amacı Bilecik’imizin sorunlarıyla ilgiliydi. Ben de STK’lar adına bu toplantıya katıldım. İlimizin sorunlarını ve isteklerini yazılı ve sözlü olarak dile getirdim.

Bunlardan birisi Bilecik-Yenişehir yoluydu. Dağları deldik, tüneller açarak şehirleri, bölgeleri hatta ülkeleri kavuşturduk. Seksen yılda yapılamayanları 15 yılda yaptık; ancak Bilecik-Yenişehir arasındaki düz ovada kaybettik. Eğer müteahhitlerin birbirleriyle mahkemelerde uğraştıklarını Sn. Cumhurbaşkanımıza iletebilseydik, Başbakanımıza, ilgili Bakanımıza iletebilseydik bu yol şimdiye kadar kesinlikle biterdi. 

İkincisi Devlet Hastanemiz. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza sağlık hizmetlerini sağlıksız bir ortamda aldığımızı söyledim. Bizim devlet hastanemiz Polatlı Devlet Hastanesi ile aynı zamanda gündeme geldi. Şükürler olsun ki, temelini atabildik. Bu hastanemizin ivedilikle bitirilmesini istediğimizi aktardım. Bu davaya gönül vermiş birisi olarak yolumuzun ve hastanemizin yapılmasıyla ilgili çalışmaların ağır gitmesi Bilecik halkını üzmektedir. 

Üçüncü olarak şunu ifade etmek istiyorum ki, ülkemizin kalkınmasında çok büyük mesafeler alındı. Özellikle milli savunma sanayisindeki gelişmeler, ASELSAN başta olmak üzere diğer ilgili kuruluşların çalışmaları bizim sevincimizi kat kat artırmaktadır. 

Bilecik, coğrafi konumu itibari ile çok özel bir yere sahiptir. Ecdadımız, Osmanlı Cihan Devleti’nin temellerini bu ilde atmıştır. Bu anlamda bu ülkede yaşayan herkes önce Bileciklidir. Çünkü temelimiz buradadır; sonra Samsunludur, Hakkarilidir, Karslıdır, Edirnelidir. 

Bu kadar önemli bir konumdaki Bilecik’e büyüklerimizin bir vefa borcu olmalıdır. Bu da yerli otomobil üretiminde Cumhurbaşkanımızdan görev alan Babayiğitlerin çalışmalarını Bilecik’te yapmaları, otomobil fabrikasını Bilecik’te kurmalarıdır. İnanıyorum ki Bilecik’teki yetkililer yer konusunda yardımcı olacaklardır. 

Bu düşüncelerimi sayın genel başkan yardımcıma sözlü ve yazılı olarak arz ettim. Kendisinden bunu büyüklerimize ileteceğine inandığımızı söyledim. 

Toplantıdan sonra beni Sanayi ve Ticaret Bakanlığından aradılar. Otomobil fabrikasının Bilecik’te kurulmasını istememizle ilgili yazıyı ilgililere ilettiklerini belirttiler. 

Aradan kısa bir zaman sonrada AK Parti Genel Merkezimizden aradılar. Bilecik-Yenişehir yoluyla ilgili taleplerimizi incelediklerini ve ilgili Bakanlığa ilettiklerini aktararak en kısa sürede Bilecik-Yenişehir yolunun bitirileceğini söylediler. Bu hizmetlerin ivedilikler bitirilmesinin en büyük arzumuz olduğunu söyledim. 

Buradan önerilerimize ve isteklerimize önem veren ve bizi muhattap alan başta Genel Başkan Yardımcımız Harun Karacan’a, AK Parti Genel Merkezimize ve ilgili bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4940 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum