M. BAHADIR ORAL

M. BAHADIR ORAL

Sanal sevda

Sanal sevda

Dijitalleşme ile birlikte tüm dünya düzeni yeni bir boyuta geçmeye başladı. Öyle bir hal adı ki; internetsiz bir dünya düşünmek mümkün değil. Hayatımıza bir çok kolaylık sağladığı muhakkak. Fakat bu hızlı gelişim çoğu sektöre de hızla baltalamakta.

Zamanın popüler meslekleri, birden yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Hızlı gelişen teknoloji aynı hızla sektörlere darbe vurmaya başlıyor.

Bu ortamda en büyük tehlikelerden bir tanesi de paranın da sanal ortama taşınmış olması. Artık ceplerimize bile paramız girmeden banka hesaplarından aktarılıp, yeni yerlerini buluyor.

Öyle bir hal aldı ki, vatandaşımız ekonominin de etkisiyle yatırım yapmayı bile düşünmez oldu. Yatırım yapanın da en büyük derdi mevcudu koruyabilmek. Ekonomik sıkıntıların başında sanal ortamda para tutmanın olduğuna inanıyorum.

İnsanlarımız yatırım yapmak yerine kripto para almak, üretmek yerine ecnebi parası alıp yastık altı yapmak, imal etmek yerine borsa da sanal ortamda paranın değer kazanmasını beklemek, banka hesaplarında karşılığı olmayan altın alımı yapmasını gelecek için tehlike olarak görüyorum. Üretmeden kazanç olmaz. Bu modeller para kazandırmaz, sadece paranın değerini korunur.

Hayatımızı kolaylaştıran sanal ortam, ekonomiye de bir o kadar darbe vuruyor.

Dijitalleşmenin menfaatlerini kullanalım ama, sanal sevdaya kapılıp, geleceğimize yok etmeyelim.
 

Bu yazı toplam 3896 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. BAHADIR ORAL Arşivi
SON YAZILAR