SANDUKAYA YENİ ÖRTÜ

SANDUKAYA YENİ ÖRTÜ

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kutlu Fethin 718. Yılı, Şeyh Edebali ve Osmangazi'yi Anma Etkinlikleri kapsamında, Şeyh Edebali'nin türbesine örtülmek üzere hazırlanan  "Sanduka örtüsü" ile Orhangazi Cami minber kapı örtüsü yerine konuldu.

Konyalı Sim Sırma ve Dival İşleme Sanatkarı Nur  Dikilitaş tarafından dikilen Sanduka Örtüsü, Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve beraberindeki heyet tarafından yerine konuldu.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, konu hakkında yaptığı açıklamada; Bilecik'te güzel ve anlamlı bir anı daha yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Bugün Ramazanı Şerifin ilk günlerini idrak ediyoruz. Kutlu bir gün. Bilecik'in fethinin 718. yıl dönümünü de kutluyoruz. Bu anlamda Dedemiz Şeyh Edebali Hazretlerinin kabrini de il protokolümüz ile birlikte ziyaret ettik, ona minnet ve şükranlarımızı bildirdik, dua ettik. Tabi ki ona karşı olan görevlerimizi de yerine getiriyoruz. Sanatkar Nur Dikilitaş Hanımefendi'nin Konya'da kendi elleriyle dikmiş olduğu özel örtüyü il protokolümüz ile birlikte üzerine örtmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman dediğimiz gibi geçmişiyle övünen ve geleceğe de emin adımlarla yürüyen Marka Şehir Bilecik'i oluşturma noktasında el ele gönül gönüle çalışıyoruz. Cenabı Allah, bizlere bu toprakları vatan olarak bırakan ecdadımızdan razı olsun ve onları cennetine dahil etsin'' ifadelerini kullandı.

ORHANGAZİ CAMİSİNİN MİNBER KAPI ÖRTÜSÜ DE YENİLENDİ

Fetih etkinlikleri kapsamında ayrıca yine Konyalı Sim Sırma ve Dival İşleme Sanatkarı Nur  Dikilitaş tarafından dikilen Minber Kapı Örtüsü de yerine konuldu.

Sim Sırma ve Dival İşleme Sanatkarı Nur  Dikilitaş, kendi elleriyle hazırladığı Minber Kapı örtüsünü, Cami İmam Hatibi Necati Çalışkan'a teslim etti. 

sandukaya-yeni-ortu2.png

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2302 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum