DİDEM UÇAK

DİDEM UÇAK

'SANKİ KÖTÜ BİR ŞEY OLACAKMIŞ GİBİ' HİSSEDİYORUM

'SANKİ KÖTÜ BİR ŞEY OLACAKMIŞ GİBİ' HİSSEDİYORUM

Kaygı bozuklukları çok fazla ilerlemeden hafif derecede iken bile psikoterapi ile tedavi edilmediğinde birçok sıkıntıya sebebiyet verebiliyor ve ne yazıkki kaygı sorunları hayatı çekilmez hale getiriyor.

‘’Ya bir şey olursa’’, ‘’Sanki bir şey olacak gibi’’, ‘’İçimde bir huzursuzluk ,bir sıkıntı var gibi’’ hissetmeler kaygı bozukluğunun kapıda olduğunun habercisidir.

Kaygı duygusu bedende kalp çarpıntısı, nefes almada zorluk, mide bulantısı, baş ağrısı, titreme, terleme, uykusuzluk gibi fiziksel belirtilerle birlikte kendini gösterir.

Daha çabuk mutsuz olurlar ve yaşam kaliteleri bozulur

Bazı kişilik özellikleri daha çok kaygıya meyillidir. Aşırı kırılgan, aşırı hassas, aşırı duyarlı kişiler gündelik yaşamlarında stresle zor başedebildikleri için yetersizlik çekerler. Durumla başedemedikleri için çabuk çöküntüye uğrarlar ve daha çabuk mutsuz olurlar. Hayatın bir çoğu alanında karar almaktan kaygılandıkları için sürekli erteleme davranışları vardır. Beklenmedik ve ani bir durumla karşılaştıklarında ise ne yapacaklarını bilemezler. Gün içinde çok fazla huzursuzluk duygusuyla gezinirler. Ertesi güne bile kaygıyla başlarlar. Bununla birlikte kaygı sorunu yaşayan kişilerin yaşam kaliteleri bozulmuş durumdadır.

Uzmandan yardım almak şart

Kaygı yaşayan insanlar kaygıyla başedemezler. Kişiler kaygı yaratan sorunlardan kaçtıkları için yaşam alanları sınırlanmış durumdadır. Kişi kaygı sorununun daha çok ilerlememesi , hatta ve hatta durumun başka psikolojik sorunlara yol açmaması için uzmandan destek alınması şarttır.

Kendine vereceğin en büyük armağan sağlığındır. Ruh sağlığını erteleme.

 

Bu yazı toplam 3197 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DİDEM UÇAK Arşivi
SON YAZILAR