MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

ŞARTLAR DEĞİŞTİ

ŞARTLAR DEĞİŞTİ

Muhabir arkadaşlarımızla Kasım ayının en çok okunan haberlerini değerlendirdik. Haberleri analiz ettiğimizde enteresan bir tablo ortaya çıkıyor. Biliyorsunuz Kasım ayı içersinde İl Genel Meclisinde ilin bütçesi görüşüldü. Bir ay boyunca süren bütçe görüşmeleriyle ilgili sayısız haber yaptık. Ancak bu haberlerden hiçbiri Kasım ayının en çok okunan haberleri arasına girmedi.

En çok okunan “Öğretmen müdürünün bilgisayarını çaldı” haberiydi. Herhalde ikinci haber ilin yatırımıyla veya siyasetiyle ilgili olduğunu düşünebilirsiniz. Hayır ikinci haberde işçi servisinin devrilmesiyle ilgili. 

Ve bu böyle devam ediyor. Şunu söylemek istiyorum. Okuyucuların ilgisi çok değişik. İli idare edenler, ile kazandırılan bir yatırımın basın kuruluşlarında yer almasının ardından halk tarafından büyük rağbet göreceğini zannedebilir. Ancak durum hiç de böyle değil. Bir kız kaçırma haberi, bir motorsiklet kazası, hepsinin önüne geçebiliyor.

Şartlar değişti.

Eskiden muhabirler; idarecilerin, siyasetçilerin, seçilmişlerin peşinden koşup ile gelecek yatırımları ilk duyuran olabilmek için ter dökerken diğer taraf biraz naz ediyordu. İnternet gazeteciliği sayesinde tıklama oranlarına bakıldığında durumun hiç de böyle olmadığı anlaşıldı. Artık idareciler, siyasetçiler, seçilmişler basın kuruluşlarına haberlerini yaptırmak için ter döküp, basın kuruluşlarının naz yapma dönemi başladı.

Siyasiler bu duruma yeni bir formül geliştirdi. Haberlerini yazıp, fotoğraflarını çekip basın kuruluşlarına göndermeye başladı. 

Ancak bu haberler, basın kuruluşları tarafından iç sayfalarda yer buldu. Haber sitelerinin manşetlerine ise bir türlü ulaşamadı.

Gazetecilik sadece fotoğraf çekmekten, olan biteni yazmaktan ibaret olsaydı, bazı odaların, kuruluşların basın bültenleri revaçta olurdu. Bu bültenlerde sadece oda faaliyetleri, başkanın katıldığı etkinliklerden ibaret olması, eleştirisel hiçbir metnin bulunmaması, okuyucuların ilgisini çekmiyor.

Sakarya Gazetesi olarak haberlerimizde bu inceliklere dikkat ettiğimiz için ilin en çok okunan gazetesi ve en çok takip edilen haber sitesine sahip olduk.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1531 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR