SAVCIBEY BARAJI YÜKSELİYOR!

SAVCIBEY BARAJI YÜKSELİYOR!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Söğüt’te inşa edilen Savcıbey Barajı’nda çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Barajın ardından sulama projesinin de tamamlanarak devreye alınması ile Söğüt’te 1.640 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Çalışmalara ara verilmeden devam edilen Savcıbey Barajı temelden 35 metre yükseklikte inşa ediliyor. Yaklaşık 510 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak bu barajda depolanacak su ile bölgedeki 1.640 dekar zirai araziye sulama suyu temin edilecek.

Şu ana kadar dolusavak imalatı, sol sahil çevirme enjeksiyonu, kret ulaşım yolu ve dipsavak kondüvi imalatının tamamlandığı tesiste yüzde 85 fiziki gerçekleşme sağlanmış oldu. Sulama kısmında da çalışmaların devam ettiği projenin tamamlanması ile 1.640 dekar zirai arazi suya kavuşacak ve yılda 1 milyon 348 bin TL gelir artışı elde edilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu hem barajın hem de sulama kısmının hızla inşa edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Bilecik’te 2003 yılından bu yana 7 baraj inşa ettik, 85 bin 640 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 37 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Şimdi de Savcıbey Barajı’nın büyük bir kısmını tamamladık. Bölgedeki mümbit arazileri suya kavuşturmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2607 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.