ŞEHİDİMİZ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

ŞEHİDİMİZ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Mardin´in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucunda şehit olan Özel Hareket Polisi Kazım Esmer için Söğüt ve Osmaneli´de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Çaltı köyü doğumlu olan Özel Hareket Polisi Kazım Esmer, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucunda dün şehit olmuştu. Eşinin isteği üzerine eşinin memleketi olan Antalya'da toprağa verilen Özel Hareket Polisi Kazım Esmer'in baba evi olan Söğüt'te Çelebi Sultan Mehmet Camii'nin hoparlörlerinden şehidin selası verildi. Ardından da ikindi namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. 1414 yılında yapılan Çelebi Sultan Mehmet Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namaza, Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, Jandarma Ulaştırma Eğitim Taburu ve Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Aşkın Şaşmaz, Söğüt İlçe Emniyet Müdürü Hakan Kanlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cami avlusu dolunca cemaatin bir kısmı namazı cami dışında kıldı. Namazın sonunda tekbirler getirilerek, tüm şehitleri için dua okundu. Cami çıkışı cemaate Söğüt Belediyesi tarafından lokum ikram edildi.

OSMANELİ'NDE DE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Şehit olan Söğütlü Özel Hareket Polisi Kazım Esmer için Osmaneli'nde de ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Antalya'da toprağa verilen Özel Hareket Polisi Kazım Esmer'in ikindi namazı öncesi Fatih Camii'nin hoparlörlerinden sela verildi. Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, Kazım Esmerin şehit edilmesinin bütün ülkeyi etkileyen bir hadise olduğunu belirterek, başsağlığı dileğinde bulundu. Gıyabi cenaze namazı kılarak, dualar ettiklerini belirten Bostancı, "Allah kabul eylesin. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Ülkemize zarar vermek isteyenlere karşı mutlaka bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Allah şehidimizin ailesine sabr-ı cemil ihsan eylesin. Ülkemize ve bütün vatandaşlarımıza sabırlar ihsan eylesin" dedi.

Daha sonra İlçe Müftüsü Aydın Bostancı tarafından Fatih Camii'nde şehit Kazım Esmer için dualar edilerek, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, şehidin meslektaşları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Osmaneli halkı katıldı. (İHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.