ŞEHİT KAYMAKAMIN AİLESİNDEN ALINANA TÜRK BAYRAĞI, CUMHURBAŞKANINA ULAŞTIRILMAK ÜZERE YOLA ÇIKTI

ŞEHİT KAYMAKAMIN AİLESİNDEN ALINANA TÜRK BAYRAĞI, CUMHURBAŞKANINA ULAŞTIRILMAK ÜZERE YOLA ÇIKTI

Mardin'in Derik ilçesinde görevi başında şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün Bilecik'te ikamet eden amcasının oğlundan alınan Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanına ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı. 

AK Parti Bilecik İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Bu bayrak bize emanet" projesi kapsamında Mardin'in Derik ilçesinde görevi başında şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün Bilecik’te ikamet eden amcasının oğlu Veysel Safitürk'den alınan Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Konu hakkında açıklama yapan Servet Yılmaz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etmek üzere şehit ailesinden Türk Bayrağını teslim aldıklarını ifade etti. Yılmaz, "Şehit kaymakamımızı ve vatan uğruna bedenini siper eden tüm şehitlerimizi bir keza daha minnetle ve şükranla yad ediyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun. 15 Temmuz'da milletimize silah doğrultanlarla, Çanakkale'de silah doğrultanların hedefi aynıydı. Yüz yıl önce de 15 Temmuz'da da tek amaçları vardı o da şanlı bayrağımızın dalgalandığı vatanımızı parça parça bölmek. Ecdadımız Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl mücadele verdiyse, aynı amaçla milletin iradesini gasp etmek için 15 Temmuz gecesi ihaneti kurgulayanlara karşı mücadele ettik. Tarihimizin en uzun gecesi olan 15 Temmuz gecesi, uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüs gerdik. Ve asla pes etmedik. İhanet ne denli büyük olursa olsun, ne kadar kanlı olursa olsun asla yılmadık ve yıkılmadık. Milletin adamı üzerinden millete yapılan suikaste müsaade etmedik. Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete sel olduk. Hainleri planlarıyla birlikte yerle bir ettik. O gece cephedeki evladına dua eder gibi dua etti anneler. O gece vatan parçalanmasın diye 250 kahraman şehit oldu. 2 binden fazla kahraman gazi. O gece evlatlar Ulubatlı Hasan, Seyit Onbaşı, eşler, kadınlar Nene Hatun oldu ve geçit vermedi ihanete, düşürmedi sancağı yere. AK Parti Gençlik Kolları olarak düzenlediğimiz bu programda, 15 Temmuz gecesi, Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına 81 ilden belirlenen 250 gence, şehit aileleri tarafından, altında yaşamak için ölmeye yemin ettiğimiz bayrağımız emanet edilecektir. 15 Temmuz gecesi düzenlenecek olan TBMM Özel Programında 81 ilden gençlerin getirdiği bayraklar Cumhurbaşkanımıza takdim edilecektir. Bizler de bugün bu emanetleri teslim alan kardeşlerimizi uğurlamak için bir araya geldik. Burada yaptığımız dualarla şehitlerimizi yad ettik, bir kez daha şükranla ve minnetle andık" dedi.

Açıklamanın ardından Mardin'in Derik ilçesinde görevi başında şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün Bilecik’te ikamet eden amcasının oğlu Veysel Safitürk Türk bayrağını öperek, Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz’a teslim etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.