ŞEHİTLERİMİZE MEVLİD OKUNACAK

ŞEHİTLERİMİZE MEVLİD OKUNACAK

İl Müftülüğü'nce, İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen hain terör saldırısı ve öncesinde bu vatan için toprağa düşen şehitlerimiz için hatim ve mevlid programı düzenlendi.

Program kapsamında il merkezinde Kayı Boyu Camii'nde ve ilçelerin merkez camilerinde eş zamanlı olarak Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunacak, ardından hatim duası yapılacak.

Konu ile ilgili olarak İl Müftüsü Necati Akkuş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Terör saldırılarına mazur kalıyoruz. 10 Aralıkta İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında 36’sı Emniyet Mensubu olmak üzere 44 şehidimiz var. 15 Temmuzda yapılan işgal girişiminde iki yüz den fazla şehidimiz var. Ülkemizin farklı yerlerinde gerçekleştirilen saldırılarda onlarca şehidimiz var.

Bilecik İl Müftülüğü olarak, şehitlerimize karşı manevi görevlerimizi yerine getirmek, milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamak amacıyla Merkez ve İlçe Müftülükleri olarak hatim programları düzenledik. İlçelerimizin merkez camilerinde 16 Aralık 2016 Cuma günü Cuma namazı öncesinde idrak edilecek Mevlit programlarıyla birlikte hatimduası yapılacak.

İlimizde de Merkez Kayı boyu camiinde 16 Aralık 2016 Cuma namazı öncesi mevlit programı icra edilecek akabinde ise okunan hatimlerin duaları yapılacak inşallah. İl Müftülüğü olarak halkımızı yapılacak olan programlara davet ediyor, şehitlerimize Cenab-ı Haktan rahmet yakınlarına sabrı cemil niyaz ederken yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 4790 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.