SEHİV SECDESİ OLMAZ ABDEST BOZULMUŞ

SEHİV SECDESİ OLMAZ ABDEST BOZULMUŞ

Bilecik Millî Eğitim Müdürlüğü'ne bir sendikadan bir yazı geliyor. Yani müdürlüğün bağlı olduğu makamdan değil, bir sivil toplum kuruluşundan... Bu yazı, üst makamdan gelmiş bir genelge sanılıyor. Ve sendikadan gelen, sendikanın görüşüne göre imam hatip okullarına haksız ve kanunsuz destek olunduğunu iddi eden bu yazıya hak verir mahiyette bir talimat okullara, kaymakamlıklara gönderiliyor. Yazı her yere ulaştıktan sonra hata anlaşılıyor...

Eyvah!.. Bürokraside işleyiş ölmüş... Bir yazı daire müdürüne gelince, okunur ve üzerine yapılacak muamele not edilir... Dairede bir birime, ilgiliye mi havale edilecek... Arşive mi konacak... Yazı için bilgi toplanıp istenen yere mi gönderilecek... Cevap mı hazırlanacak, rapor mu düzenlenecek, görevliler mi tayin edilecek... Yani yapılacak işlem belirtilir... Buna göre daire müdüründen, yazıyı hazırlayacak memura kadar arada yardımcı, şef vesaire sorumlular varsa, onlar da işe dahil olur... Bunun için de müdürden memura kadar herkesin; yazıyı dikkatli okumuş, anlamış, geldiği yeri bilmiş ve yapılacak işlemi idrak etmiş olması gerekir. Yazı için lâzım olan çalışma yapıldı ise memur paraf eder... Arada varsa şef, yardımcı veya uzmanların da parafları olur. Yani yazı iki defa daire müdürü dahil, pek çok görevlinin elinden geçer.

Eyvah ki eyvah!... Bir yazı geliyor; en azından daire müdürü ve bir memur okuyor, buna yapılacak muamele kararlaştırılıyor, çalışması yapılıyor. Gelen yazının ekinde bunlar müdüre arzediliyor... Buna rağmen yazının üst makamdan gelmediği, yani yazının emir olmadığı anlaşılamıyor... Ancak dağıtımdan sonra, yani ok yaydan çıktıktan sonra farkediliyor.

Namazda bazı hatalar vardır, küçük hatalar... Sehiv secdesi ile telâfi edilir. Bazı hatalarda abdest de gider, namaz da... Söz konusu hatanın hangisine benzediğine okuyucu karar versin.

 

Bu haber toplam 2537 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum