SEN MİSİN RUHSATSIZ KONAĞI GÜNDEME GETİREN MATBAAMIZA İKİDE BİR RUHSAT KONTROLÜ!

SEN MİSİN RUHSATSIZ KONAĞI GÜNDEME GETİREN MATBAAMIZA İKİDE BİR RUHSAT KONTROLÜ!

Eski vali konağı yerine yapılan ve ruhsatsız olarak  faaliyet gösteren kaçak restaurantı denetlemeyen Bilecik Belediyesi zabıta ekipleri, ikide bir gazetemiz matbaa tesisini denetleyip, ruhsat kontrolü yapıyor. 

Son olarak 5 Ağustos Cuma günü saat 11.00 sularında matbaamızı denetleyen zabıta ekiplerinin gazetemizin kaçak iş yerini gündeme getirmesinin ardından matbaamıza yönelik denetimlerini artırması ise oldukça manidar. 

Hatırlanacağı üzere, eski vali konağı yerine yapılan iş yeriyle ilgili iddialar basında yer aldı. İş yerinin, inşaat ruhsatını aştığı ve çalışma ruhsatı olmadan ticaret yaptığı konusu Basın Masası'nda çok kez gündeme geldi. Bilecik Belediyesi'nce verilen inşaat ruhsatının kat be kat üzerinde inşaat yapıldığı tüm kamuoyu tarafından görülürken, belediyenin konuya olan ilgisizliği dikkatleri çekti. 

Ayrıca 'Yandaşlar kanunlardan muaf mı? manşetini atmamızın ardından, Bilecik halkı kaçak iş yeriyle ilgili bilinmeyenleri belgeleriyle öğrenmiş oldu. Ancak gelinen süreçte herkesin konuştuğu mesele hakkında Bilecik Belediyesi'nin susması yandaşlarını koruma altına aldığı şeklinde yorumlandı. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı ile kaçak iş yerinin sahibi Mehmet Ergün'ün yakın ilişkilerinin olduğunun bilinmesi ve bu yakınlıkları Bilecik kamuoyunca konuşulmaya başlandı.  

Halk arasında 'Kaçak Konak' olarak anılan iş yeri halen faaliyete devam etmekte olup, hem inşaat ruhsatını aşmış hem de çalışma ruhsatı olmadan faaliyet göstermekle iki suçu bir arada işlemekte. Bilecik Belediyesi bu duruma sessiz kalırken diğer esnaflara yapılan denetimler ise devam ediyor. Belediyenin kanunsuz iş yerine yasaları uygulamayışı kamuoyu vicdanını rahatsız ediyor. 

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 4833 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum