ŞENLİKLERİ İPTAL ETTİ, MEVLİD OKUTTU

ŞENLİKLERİ İPTAL ETTİ, MEVLİD OKUTTU

Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından, Erzurum´un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Şerif düzenlendi.

Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şeyh Edebali Türbesi'nde bulunan Orhangazi Camii'nde düzenlenen Mevlid'e Vali Ahmet Hamdi Nayir, Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, İl Müftüsü Necati Akkuş, Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Lütfi Akyüz, her sene şenlik şeklinde kutlanan Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunu, son günlerde gelen şehit haberlerinden dolayı bu sene Mevlid-i Şerif okutarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dernek Başkanı Akyüz şunları dile getirdi: "Bilecik Erzurumlular Derneği olarak Erzurum ilimizin 98. kurtuluş yıldönümünü her yıl şenlik şeklinde kutluyorduk. Bu sene ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak, her gün şehitlerimizin acısı yüreğimizi dağlarken yönetim kurulu kararımızla yaptığımız etklinliği Mevlid-i Şerif programı olarak gerçekleştirdik. Bütün şehitlerimizin adına Erzurum'un kurtuluşundan ülkemizin kurtuluşundan bugüne kadar vatan için, bayrak için şahadete ulaşmış şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlid tertip ettik.

Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bizler Bilecik'te yaşayan Erzurumlular olarak devletimizin, milletimizin emrindeyiz. 16 devlet kurmuş bir neslin evlatları olarak bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek. Bilecik halkına ve Erzurumlulara basınımıza bizi yanlız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.

Ayrıca İstiklal Marşı'mızın 95. yılı. Erzurumumuzun kurtuluşu 98. yılı ülkemize, milletimize hayırlara vesile olsun. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin diyorum." dedi.

Mevlid'i Şerif'in ardından pilav ikramı ile etkinlik sona erdi.

/resimler/2016-3/12/1641133922612.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.