SENTETİK SAHA MÜLTECİLERİN MEKANI OLDU

SENTETİK SAHA MÜLTECİLERİN MEKANI OLDU

Bölgesel Amatör Lis ve BAL Ligi takımlarının antrenman ve maçlarını yaptığı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne ait olan sentetik saha, adeta mültecilerin mekanı oldu.

 

Bölgesel Amatör Lis ve BAL Ligi takımlarının antrenman ve maçlarını yaptığı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan sentetik saha, adeta mültecilerin mekanı oldu.
Bilecik Edebali Stadı yanında bulunan sentetik saha hafta sonu yapılan maçlarda amatör kulüplere, hafta içi ise sürekli top koşturan mültecilere hizmet veriyor. Mülteciler hafta içi öğleden sonra akşama kadar sahada maça yaparken çevreyi kirletip içtiklerinin suların şişelerini bile sahada bırakıyorlar. Kentteki tek sentetik saha olan sahanın zeminin zaten elverişli olmaması ve hafta içi her gün onca insanın üzerinde top oynaması kulüplerinin tepkisine neden oldu. Bilecik'teki futbol kulüpleri, zeminin zaten fiziksel olarak futbol oynamaya elverişli olmadığı belirterek, bir de mültecilerin sahaya zarar verdiğini ifade ettiler.
Antrenman öncesi sahadan mültecilerin çıkmasını beklediklerini belirten Bilecikspor Kulübü Başkanı İsmail Cinoğlu, yaşanan bu duruma tepki gösterdi. Sahaya giren çıkanın belli olmadığı belirten Cinoğlu, "Bu sahanın ölçüleri zaten standartlara uygun değil. Burada hafta sonları amatör maçlar oynanıyor. Ben başkan olduğumdan beri söylüyorum bu saha futbol oynama elverişli değil. Bir de bilinçsizce kullanılınca saha daha da kötü oluyor. Bizler mülteciler bu saha girmesinler demiyoruz. Ama ilimizdeki tek sahanın daha dikkatli, temiz ve bakımlı kullanılması lazım. Bizlerden çok mülteciler kullanıyor bu sahayı” dedi.
Bilecik'i Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden İl Özel İdarespor antrenörü Hasan Kol ise, Bilecik'teki takımların antrenman yaparken büyük sıkıntı yaşadığını anlattı. Kol, tek sahayı 4'e bölerek antrenman yaptıklarını belirterek, tesisin bilinçsizce kullanılmasından sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.