Servis ücretlerine büyük zam yolda!

Servis ücretlerine büyük zam yolda!

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, öğrenci ve personel taşımacılığı yapan şoför esnafının kontak kapatma noktasına geldiğini belirterek, servis taşıma ücretlerine yüzde 100’e varabilecek zamların yapılması gerektiğini bildirdi

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, öğrenci ve personel taşımacılığı yapan şoför esnafının kontak kapatma noktasına geldiğini belirterek, servis taşıma ücretlerine yüzde 100’e varabilecek zamların yapılması gerektiğini bildirdi.

Selman Aydeniz, gazetemize yaptığı açıklamada, artan akaryakıt ve yedek parça fiyatlarının servis taşımacılığı yapan şoför esnafını çalışamaz duruma getirdiğini anlattı. Öğrenci ve personel taşımacılığı için yapılan anlaşmalarda mazotun 6 lira civarında olduğunu ancak gelinen süreçte 12 liraya yükseldiğini kaydeden Selman Aydeniz, “Yedek parçalara ise yüzde 150’ye varan zamlar geldi. Bu sebeplerden ötürü öğrenci ve personel servislerine yüzde 50 hatta yüzde 100 zam yapmak zorunda kalınacaktır” dedi.

selman-aydeniz1.jpg

Aydeniz, Milli Eğitim tarafından yapılan ihalenin bir an evvel revize edilmesini talep ederek, şunları kaydetti:

“Ülkemizde son zamanlarda yaşanan kur artışına istinaden akaryakıt, yedek parça başta olmak üzere birçok kaleme akla hayale gelmeyen zamlar yapılmıştır. Yolcu, öğrenci ve personel taşımacılığı yapan esnafımız kontak kapatma noktasına gelmiştir. Esnaflarımızın bir kısmı tarife ile bir kısmı ise anlaşmalar ile taşımacılık faaliyetlerini yürütmektedir. Öğrenci servisi ve personel taşımacılığı yapan esnafımızın maalesef bir tarifesi olmadığı için her geçen gün daha zor duruma düşmektedir. Önceki yıllarda okullar açılırken bir fiyat belirlenir ve o fiyat üzerinden sezon biterdi. Ancak herkes takdir eder ki okullar açıldıktan sonra akaryakıta yüzde 70 yedek parçaya ise yüzde 100’ün hatta yüzde 150’ye varan zamlar gelmiştir. Bu sebeple esnaflarımız ya zam yapacaklar ya da işlerini idame ettiremeyecekler. Bu sebeplerden ötürü öğrenci ve personel servislerine yüzde 50 hatta yüzde 100 zam yapmak zorunda kalınacaktır. Organize sanayideki fabrikalarımızdan aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

Milli Eğitim, köylerden ilimize taşına öğrencilerin ihalesini diğer illerde 1 veya 3 aylık yapmış olup ilimizde maalesef 9 aylık yapıldığından mağduriyet yaşanmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi için ihalenin tekrar revize edilmesine ihtiyaç duyulmuştur. İlerleyen günlerde öğrencilerimizin taşınmasında mağduriyet yaşanmaması için ivedilikle düzenleme yapılmasını arzu ederiz.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3235 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum