“Sevr Antlaşması Bilecik’te yırtıldı”

Prof. Dr. Taner Bilgin, 5 Aralık Atatürk’ün Bilecik’e gelişi ve Bilecik Mülakatı’nın 103’üncü yıldönümü dolayısıyla verdiği konferansta, “Sevr Antlaşması Bilecik’te yırtıldı" dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Taner Bilgin, 5 Aralık Atatürk’ün Bilecik’e gelişi ve Bilecik Mülakatı’nın 103’üncü yıldönümü dolayısıyla verdiği konferansta, “Sevr Antlaşması Bilecik’te yırtıldı” ifadesini kullandı.

sevr-antlasmasi-bilecikte-yirtildi1.png

Bilecik’te, 5 Aralık Atatürk’ün Bilecik’e gelişi ve Bilecik Mülakatı’nın 103’üncü yıldönümü dolayısıyla konferans düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Taner Bilgin katıldı.

sevr-antlasmasi-bilecikte-yirtildi2.png

5 Aralık 1920 tarihinde İstanbul Hükümeti ile Ankara Hükümeti arasında Bilecik İstasyon binasında gerçekleşen görüşmelerin tarihin kaderinin yeniden yazıldığı bir hadise olduğunu ifade eden Prof. Dr. Taner Bilgin, “Sevr Antlaşması Bilecik’te yırtılarak Ya İstiklal Ya Ölüm parolasıyla Türk Milli Mücadelesi başladı.” dedi.

Konferansın sonundan Prof. Dr. Taner Bilgin’e Vali Yardımcısı Akın Ağca tarafından hediye takdim edildi.

sevr-antlasmasi-bilecikte-yirtildi3.png

Konferansa; Vali Yardımcısı Akın Ağca, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

sevr-antlasmasi-bilecikte-yirtildi4.png

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2408 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum