Sınıfın mevcudu düştü, veliler tedirgin!

Sınıfın mevcudu düştü, veliler tedirgin!

Bilecik’te faaliyet gösteren bir devlet ilkokulunda görevli öğretmenin öğrencilere yönelik şiddet ve baskı uyguladığı iddiaları şok etkisi meydana getirdi.

Bilecik’te faaliyet gösteren bir devlet ilkokulunda görevli öğretmenin öğrencilere yönelik şiddet ve baskı uyguladığı iddiaları şok etkisi meydana getirdi. Öğretmenin şiddeti ve baskıları karşısında çocukların okula gitmek istemedikleri, velilerin ise tedirgin oldukları bildirildi.

İddialara göre, bahse konu öğretmen tarafından öğrencilere şiddet uygulanıyor. Öğrenciler ders esnasında tuvalete gönderilmemek, karanlık odaya kilitlenmek ve güvenlik görevlisini çağırmakla korkutuluyor. Hatta çocukların tuvalete gönderilmedikleri için tuvaletlerini üstlerine yaptıklarına dair vahim iddialar mevcut.

27 mevcudu bulunan sınıftan 7 öğrencinin diğer şubelere geçemedikleri için okuldan alınarak özel okula kaydettirildiği öğrenildi. Birçok velinin ise okul değişikliği yapmak istediği ancak prosedürler gereği yapamadıkları kaydedildi. 27’den 20’ye düşen sınıf mevcudunun çocukların okula gitmek istememeleri sebebiyle 12’ye kadar düştüğü gelen bilgiler arasında.

Öte yandan, bazı velilerin durumu okul idaresi başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdikleri, CİMER’den ise şikayetçi oldukları ifade edildi.

İddialara konu olan okul, öğretmen ve sınıf bilgisine sahip olmamıza rağmen kamuoyunda infiale sebep olmaması adına paylaşmıyoruz.

İddiaların muhattabı ilgili ve yetkililerin konuyla ilgilenmesi bekleniyor.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 4656 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum