MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

SIRA KİMDE?

SIRA KİMDE?

Haberlerimiz Bilecik gündemine bomba gibi düşüyor. Bilecik Özel Sevgi Çiçeği'nde 7 daire müdürünün katıldığı meşhur toplantıyı “Maaş devletten emir kimden” manşeti ile duyurmuştuk. İlerleyen süreçte “Paralel temizlik” başladı. Milli Eğitimden Sağlığa, yönetimlerde önemli değişiklikler oluyor. Bilecik önemli bir kırılma noktası yaşıyor. Şimdi sıra kimde!.. 

Bu konuya girmeden önce Kurtköy'deki hıdırellezden kısaca bahsetmek istiyorum. Okuyucularımızın bildiği gibi “övünmek gibi olmasın” Kurtköylüyüz. Hıdırellezle ilgili haberleri dünkü sayımızda geniş yer verdik. Biliyorsunuz hıdırellez barajda yapıldı. Başta Vali Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere Bilecik'in üst düzey protokolü hıdırelleze katıldı.

Ama Kurtköy'deki yatırımlarda en fazla emeği geçen Milletvekili Fahrettin Poyraz yine memlekete hizmet peşinde koşmaktan hıdırelleze katılamadı. Ak Parti öncesindeki iktidarlar yapacakları hizmetlerin temel atma törenlerinde boy gösterirken, Ak Parti onların 20 senede yarısını bile bitirmediği hizmetleri bitirdi, açılış törenlerini topluca yaptı.

Yapılan hizmetlerin başına dikilip halkın gözüne sokar gibi bu hizmeti biz size getirdik demedi. Hava atmayı şık bulmadı. 

Doğru mu yaptı?

Asalet bunu gerektirir ama maalesef bu siyaset yapılıyorsa, bu halka da yapılan hizmetleri anlatmaktan başka çaresi de yok. Neticede siyasetin sermayesi de insan.

Anlatmak gerekiyor, üstüne basa basa anlatmak. Kurtköy'deki hıdırellez barajda yapıldı. Kurtköy barajının projesi 40 yıl önce çizildi. Ak Parti iktidarından 20 yıl önce inşası başladı ve %40'lık bölümü ancak bitirildi. Ak Parti iktidarının yaklaşık ilk 4 yılında geriye kalan %60'lık kısmı tamamlandı.

Ardından kapalı devre sulama sisteminin projesi çizildi. İhalesi yapılıp hizmete sokuldu. Şu an Kurtköy'ün sulanamayan yaklaşık 6 -7 bin dönüm arazisi sulanır hale geldi.

Kurtköy'e gelen diğer yatırımları saysam bu yazım çok daha uzayacak. Şunu söylemek istiyorum. Bazıları Kurtköy'de hıdırelleze gelip baraj üzerindeki bente arabasını park edip, barajın kenarında volta atarken “Ak Parti ne yaptı” diyor. Ayağı kaysa Ak Parti'nin yaptığı barajın içine düşecek. 

Arazisini önceden su motoru taşıyıp, yakıt harcayarak, artezyen borusundan su çekerken, cazibeli kapalı devre sulama sistemiyle şimdi sadece vanaya su hattını bağlayarak arazisini sulayabiliyor. Sadece sulu alanları değil, sulanamayan yaklaşık 6 bin dönüm arazi de sulanır hale geldi.

Kurtköy'e Bilecik İl Genel Meclisi'nin aldığı karar ile kantar kuruldu. Üretilen malın rahatça satılması hedefleniyor. Kantar sayesinde yine üretimi son yıllarda yapılmayan pancar, tekrar Kurtköy'e ekilmesi gündemde. Aspir, ayçiçeği, araka üretimleri de kantarda rahatça tartılarak satılma imkanı doğdu.

Yine KÖYDES kapsamında köyün ana artellerine parke taşı döşemesi yapıldı. Artık köylünün bile ayağına çamur değmiyor, su deposunun bakımı yapıldı. Bu yatırımları saymaya daha devam edebiliriz. 

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık ve partililer Kurtköy barajındaki hıdırellezdeydi. Hiçbirinin de “bu hizmetleri size biz getirdik” gibi bir tavır içersinde olmadılar.

Yine devamında Ak Parti'den istekler devam ediyordu. Etsin tabiki ama yapılanları da takdir etmek lazım. Atalarımızın dediği gibi “Marifet iltifata tabidir”. Bu sadece Kurtköy'e has bir şey değil. Bütün köyler Ak Parti hizmetlerinden nasibini aldı.

Bir an için Ak Parti'nin olmadığını düşünün ve kıyası ona göre yapın, herşey daha iyi anlaşılacaktır.

Sırada kim var diye başladık, Kurtköy'ün hıdırellezinden kısaca bahsedelim derken yazı hıdırellezle bitti. Artık sıradaki, bir sonraki sıraya kaldı!.. Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1482 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR