SİYASET AKADEMİSİ BİLECİK' TE

SİYASET AKADEMİSİ BİLECİK' TE

Bilecik'te AK Parti Siyaset Akademisi Eğitim Programı kapsamında eğitim verileceği açıklandı. 

Bilecik'te AK Parti Siyaset Akademisi Eğitim Programı kapsamında eğitim verileceğini belirten İl Başkanı Fikret Karabıyık, yaptığı açıklamada, partisinin Ar-Ge Başkanlığı tarafından gelecek ay planlanan ve 4 hafta sürecek Siyaset Akademisi yeni dönem eğitim programı için başvuruların alınmaya başlandığını söyledi.

Akademide bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişinin eğitim aldığını vurgulayan Karabıyık, "Siyaset Akademisi, herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp, onlara hem siyasal, hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar olabilmelerini kendine görev edinmiştir. Aynı zamanda kurumsal bir nitelik kazanan Siyaset Akademisi, artık katılımcılarına verilen eğitimle lisansüstü bir düzeye ulaşmıştır." diye konuştu.

Karabıyık, 81 ilde düzenlenecek eğitimin yeni hedefinin büyük Türkiye için gerekli siyasi ve idari yapıların tartışılacağı, bilgilendirileceği, özellikle dünyadan örneklerle somut uygulamalara dayalı bir akademi programı müfredatından oluşacağını kaydetti.

Demokratik katılımı önemseyen, siyasete ve ekonomiye ilgi duyan, sosyal ilişkilerini daha da geliştirmeyi hedefleyenleri birikim ve donanımlarını arttırmak üzere programa katılmaya çağıran Karabıyık, devlet memuru olmayan 18 yaşını doldurmuş herkesin 1 Temmuz saat 16.00'ya kadar akademiye kaydını İl Başkanlığına yaptırabileceğini sözlerine ekledi.

Özellikle gençlerin ilgi göstermesini arzulayan Karabıyık ilgilenenler için detaylı bilgilerin http://www.siyasetakademisi.org/ sitesinden takip edilebileceğini belirtti.

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 2795 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum