Siyasetin nabzı Basın Masası’nda attı

Siyasetin nabzı Basın Masası’nda attı

Bilecik siyasetinde yaşanan gelişmeler başta olmak üzere AK Parti’nin devam eden kongre süreci ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik tepkisi Basın Masası’nda ele alındı.

Bilecik siyasetinde yaşanan gelişmeler başta olmak üzere AK Parti’nin devam eden kongre süreci ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik tepkisi Basın Masası’nda ele alındı. 

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu programa, DEVA Partisi Kurucularından Halil Altınay, MHP Belediye Meclis Üyesi Akın Atakan ile siyaset ve iş dünyasının tanıdık ismi Ramazan Kurtulmuş konuk olarak katıldı. 

İlimizin içinde bulunduğu siyasi konjonktürün durumu değerlendirilirken, AK Parti’nin kongre süreci üzerine yorumlamalar yapıldı. Program konukları, CHP’li Yaşar Tüzün’ün Kaftancıoğlu’nu hedef alan sert açıklamalarına ise destek çıktı. 

‘DEVA Partisi büyük bir cesaret gösterdi’

Halil Altınay, DEVA Partisi’nin Türkiye’de yeni bir başlangıcın ateşini yaktığını belirterek, Turgut Özal’ın ANAP’ı ile başlayan, Recep Tayyip Erdoğan ile devam eden AK Parti iktidarının ardından sırada DEVA Partisi’nin olduğuna dikkat çekti. DEVA Partisi’nin teşkilatlanma çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Halil Altınay, şöyle devam etti:

“Teşkilatlanma süreci devam ediyor. Bilecik’te de çok büyük aşama kaydedildi. Ülke genelinin büyük kısmı tamamlandı. Kurucular kurulu çok nitelikli insanlarla dolu. Kendini yetiştirmiş insanlar var. Bu insanlar siyasetin içinden gelmiyorlar ama geleceğimize dair öngörüleri olan insanlar var. AK Parti’nin iktidarı olmak dışında çok büyük bir ekonomi ve basın gücü var. DEVA Partisi bu ortamda çok büyük bir cesaret gösterdi” dedi. 

Mücahid Erdal’ın AK Parti kongrelerine ilişkin sorusuna da dikkat çekici cevaplar veren Altınay, genel merkez tarafından belirlenen tek adaylı kongrelerin doğru olmadığını savundu. Altınay, AK Parti’nin izlediği bu yöntemle halktan ve delegesinden uzaklaştığını iddia ederken şöyle devam etti:

‘Alttan gelen sesi duymazsan halktan koparsın’

“Siyasetin asıl unsuru halkın katılımını sağlamaktır. Seçimler bunun için var. Vatandaş siyasete siyasi partiler aracılığıyla katılıyor. Bunun için yasa yapılmış, seçim olması istenmiş. Siz sadece kendi doğrunuza inanırsanız alttan gelen sesi duyamazsınız. Halk siyasete katılamaz ve halktan kopuk bir yönetime döner. Halka, delegeye ihtiyacı yoksa halktan koparsın. Sadece AK Parti için demiyorum her siyasi parti için. Halktan kopmamak için yereldeki çağrıyı, delegelerin, üyelerin sesini duymalı bunun memleket menfaatine olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

‘Yaşar Tüzün’e teşekkür ederim’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ‘Atatürk’ demeyi tercih etmediğine ilişkin sözlerini değerlendiren Altınay, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’e teşekkür etti. Altınay, “Canan Kaftancıoğlu’nun önceki açıklamalarına baktım defalarca Atatürk kelimesini kullanmış. Ancak, HDP’ye göz kırptığı için böyle bir açıklama yapıyor, amacına da ulaştı ve gündeme geldi. Ben Yaşar Tüzün’e milletimizin ortak değeri olan Atatürk ile ilgili konuda gerekli cevabı verdiği için teşekkür ederim” dedi. 

‘Diğer partilerin bize benzemesi doğru yaptığımızı gösteriyor’

Programın konu başlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ramazan Kurtulmuş ise AK Parti’nin teşkilat başkanı ve aday belirleme konusunda izlediği yöntemin doğru olduğunu söyledi. Diğer partilerin AK Parti’nin yöntemini belirlemesinin bunun ispatı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“AK Parti, bir ihtiyacın neticesinde ortaya çıktı. AK Parti’yi millet kurdu biz tabelasını astık. Biz muhafazakar demokrat olarak yola çıktık, milletin isteği doğrultusunda siyaset üretiriz. Bu zamana kadar geldik ve milletimizin teveccühü ile her seçimi kazandık. Biz kazandığımız seçim sonrasında bile kamuoyu araştırması yaparız. Kongreler noktasında bizlere benzemeleri doğru yaptığımızı gösterir. Gölpazarı’nda kongre iptal edildiğine göre demek ki genel merkez delegenin, tabanın sözünü dinliyor. Milletten kopan aslında başarılı olamaz. Bizim milletimiz siyaseti çok seviyor ve bunu sandığa giderek gösteriyor. Ekim ayından sonra da il kongreleri başlayacak. 

‘CHP’de istikamet sorunu var’

CHP, kendi çizmiş olduğu değerlerden uzaklaşıyor. Canan Kaftancıoğlu daha aşırı soldan geldiği için mi bu söylemlerde bulunuyor yoksa başka hesaplarımı var bilemiyoruz. Bende bir Selanik göçmeni olarak hemşehrime Atatürk demekten niye imtina ediliyor anlam veremiyorum. Atatürk bu milletin ortak değeri. Demek ki Kafancıoğlu’nun kafasının arkasında başka şeyler var. CHP’de bir istikamet sorunu var diye düşünüyorum. Yaşar Tüzün doğrusunu yaptı” diye konuştu. 

‘Bence doğrusu bu..’

Program konuklarından MHP Belediye Meclis Üyesi Akın Atakan ise gerçekleşen kongrelerin 2023 ve 2024 seçimlerine girecek kadrolar olmasından dolayı genel merkezlerinin süreci yakından takip ettiğini ifade etti. Partisinin tek adaylı kongre anlayışını doğru bulduğunu aktaran Akın Atakan, “MHP’nin bir vasfı var. MHP, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalesidir. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra refleks gösterdi. O dönemden sonra attığı her adımda kontrollü gitmek istiyor. Adaylarını kongre salonunda değil onun öncesinde belirliyor. Bence doğrusu da bu” şeklinde konuştu. 

Son olarak Kaftancıoğlu’nun çıkışını ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’den gelen sert açıklamayı değerlendiren Akın Atakan, şunları kaydetti:

‘CHP kendi içerisinde milli ve yerli mücadelesi veriyor’

“Genel siyasette milli ve yerli olanlarla küreselci olanların mücadele ettiğini düşünüyorum. Bu anlamda CHP kendi içerisinde milli ve yerli mücadelesi veriyor. Muharrem İnce’nin başlattığı hareket önemli bence. Bazıları gibi İngiltere’yi, bankerleri dolaşmıyor. Canan Kaftancıoğlu’nun milli ve yerli olmadığını biliyoruz, küresel güçler muhtemelen arkasında. Bu anlamda Türk’ün Atasına karşı sarfedilen bu sözlere Yaşar Tüzün beyin verdiği tepki çok yerinde” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 34384 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum