ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Siz halkın mı yanındasınız, rantiyecilerin mi?

Siz halkın mı yanındasınız, rantiyecilerin mi?

Merkez Bankası 1 ay evvel 100, geçtiğimiz hafta 200 puan faizlerde indirim yaptı. Komünisti, sosyalisti, solcusu, kapitalisti, liberalcisi, oncusu, buncusu hepsi koro halinde faizlerin indirilmesine karşı çıktılar. Hani siz halktan yanaydınız? Bankalardan faizle para alan patronlar sattıkları mala faiz maliyetini ekliyor. Ürünü alan halka ödettiriyor. Yani faizi biz ödüyoruz, faizler yüksek olsun diyenler, halk bir fazla ezilsin demek istiyorlar. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 11 Şubat 2021 tarihinde Bolu’da baro başkanları milletvekilleri ve muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, “2021’in Ocak ayında, şimdi Şubat’tayız yani bir ay önce, 2021’in Ocak ayında 21 milyar lira faiz ödedik. Bir ayda ödediğimiz faiz 21 milyar lira. Nereye gitti bu faiz, kim aldı bu faizi? Muhtar almadı, esnaf almadı, çiftçi almadı, sanayici almadı, tüccar almadı, kim aldı, 21 milyar 100 milyon liralık faizi kim aldı, kimler aldı ve biz kimlere çalışıyoruz? Son bir yılda yani 2020 yılında ödediğimiz toplam faiz, devletin kasasından çıkan faiz 134 milyar 700 milyon lira, eski parayla 134 katrilyon lira yapıyor. Cumhuriyet tarihinin en yüksek faizini ödüyoruz. Faizi kimlere ödüyoruz? Londra’daki bir avuç tefeciye ödüyoruz. Parayı onlardan alıyoruz, ayrıca onlardan emir alıyoruz, emrin gereği olarak parayı istediğimiz yerde kullanamıyoruz sonra onlara faiz ödüyoruz” diyor. 

Faizler 200 puan indirildi aynı Kılıçdaroğlu Merkez bankasının 200 baz puan faiz indirimine ‘‘Erdoğan’ın talebi yerine getirilmiş oluyor, Merkez Bankasının bağımsız hareket ettiği konusunda emin değilim. Erdoğan zaten merkez bankasına müdahale ediyordu, faizin indirilmesi konusunda telkin ediyordu. Dolayısıyla Erdoğan’ın talebi yerine gelmiş oldu. Bu talebin sonucu ne olur? Toplumda gelir dağılımında olağanüstü bozulmalar meydana gelecek…” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener faizlerin 200 baz puan düşürülmesine sosyal medya hesabından, “Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsız bir bürokrat aracılığıyla verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve kobilerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık...’’ diyerek üstü kapalı faizin yüksek olmasından yana olduğunu söylüyor. Akşener’e göre bu aziz millet yüksek faizi hakediyor. 

Faizin azı da çoğu da haram. Allah faizi insanlığa haram olduğu için yasak etti. Halk faizden çıkmak istiyor, iktidarda bu sese faizi indirerek cevap veriyor. Neden karşı çıkıyorsunuz? Siz halkın yanında mısınız? Yoksa rantiyecilerden yana mısınız? 
 

Bu yazı toplam 2276 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR