SMMMO HIZ KESMİYOR

SMMMO HIZ KESMİYOR

Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca düzenlene eğitim, seminer ve konferanslar aralıksız devam ediyor.

İlimizin en aktif sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından düzenlenen eğitim toplantıları, seminer ve konferanslar tüm hızıyla devam ediyor. Gerçekleştirilen organizasyonlarla başta oda mensupları olmak üzere iş hayatının birçok alanına katkı sunuluyor. 

1-485.jpg

Bu bağlamda, SMMMO ve İK11 Platformu işbirliğinde, İŞKUR ve SGK il müdürlüklerinin destekleriyle ilave istihdam teşvikleri, güncel Yargıtay kararları doğrultusunda İK uygulamaları ile sosyal güvenlik uygulamalarında son değişiklikler üzerine eğitim konferansı gerçekleştirildi. 

SMMMO Eğitim Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu’nun yanı sıra İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan, SGK İl Müdürü Adem Bedir, Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, İK11 Platformu Başkanı Halil Altınay, oda mensupları ve bazı şirketlerin insan kaynakları çalışanları katıldı. 

SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, oda tarafından düzenlenen etkinliklere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Kıral, uzun süredir devam eden eğitimlerine ve konferanslarına bir yenisini daha eklediklerini kaydederek, şunları dile getirdi;

2-489.jpg

“Uzunca bir süredir sürekli eğitimler düzenledik. Çok yoğun iş ortamında dahi seminer ve eğitimlerimize çok güzel katılımlar oldu. Bizim meslektaşımız bilgiye ulaşmak için hangi şartlarda olursa olsun tüm zaman ve şartları zorlar, bilgiye erişmek üzere fedakarlık yapar. Katılımlarınız bunun ispatıdır. Bizlerde bundan son derece mutlu oluyoruz. Çalışma şevkimiz artıyor. 

Bugün burada sosyal güvenlik ile ilgili ve istihdam teşvikleri başlığı adı altında ilave istihdam teşviki, güncel Yargıtay kararları doğrultusunda İK uygulamaları, sosyal güvenlik uygulamalarında son değişiklikler konularında sunum yapılacaktır” dedi. 

Süleyman Kıral’ın ardından söz alan İK11 Platformu Başkanı Halil Altınay ise platform ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Altınay, iş hayatının dışında şehre katkı sunmak adına önemli bir STK görevini de üstlendiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“İK11 platformuyla ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum. 2012 yılında İK Platformunun temellerini atmıştık. O zaman kendimize ‘Yaşadığımız şehre değer katmak’ diye bir slogan belirledik. Bununla ilgili olarak son dönemde Bilecik’te ortak akıl toplantıları gerçekleşti. ‘Hayal et’ sloganı ile bir çalışma yaptık. Bilecik ile ilgili yaşanabilir bir çevre oluşturmak, gelecek öngörüsünü belirleyebilmek adına projeler üretiyoruz. Sivil yapılanma anlamında bu sürecin liderliğini yürütüyoruz. Bu anlamda bizim platformumuz için gurur duyulacak bir konu. 

3-370.jpg

Önümüzdeki dönemde ise bir amblemimiz var ama çok etkin bir şekilde kullanmıyoruz ve onu değiştirmek istiyoruz. Bütün paydaşlarımızın katılımı ile ortak bir bakış açısı ile bunu yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu tarafından sunum gerçekleştirildi. 

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla konferans sona erdi. 

4-139.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum