Şoför esnafı, akaryakıt desteği istiyor

Şoför esnafı, akaryakıt desteği istiyor

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, akaryakıt zamlarımdan sonra şoför esnafının iflasın eşiğine geldiğine dikkat çekerek, şoför esnafına akaryakıt desteği istedi.

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, akaryakıt zamlarımdan sonra şoför esnafının iflasın eşiğine geldiğine dikkat çekerek, şoför esnafına akaryakıt desteği istedi.  

Bilecik’te faaliyet gösteren şoför esnafı akaryakıt zamlarının ardından bir toplantı gerçekleştirdi. Şoförler ve Otomobilciler Odası hizmet binasında gerçekleşen toplantıda şoför esnafının başta akaryakıt giderleri olmak üzere sorunlar masaya yatırıldı.

sofor-esnafi-akaryakit-destegi-istiyor1.jpg

Oda Başkanı Selman Aydeniz, toplantının ardından yaptığı açıklamada, şoför esnafına akaryakıt desteği verilmesini talep etti. Selman Aydeniz, şoför esnafının iflasın eşiğine geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bilindiği üzere odalarda olduğu gibi yolcu ve yük nakli yapan esnafımızı da devletimizin en azından indirimli yakıt kartı vermelerini istiyoruz mazot zamlarının devam etmesi halinde kontak kapatma ve yapılan sözleşmeleri de göz önünde bulundurarak araçları takoza çekmeyi düşünmekteyiz. Bizler çalışarak iflasa giden elinde bulunan mal varlığını icra verme durumlarına düşmüş bulunmaktayız.

Şoförler Odasında yapmış olduğumuz toplantı sonucunda son aylarda akaryakıta peş peşe yapılan zamlardan sonra pandemi döneminde en çok zarar gören esnaf gruplarından biri olan şoför esnafını yapılan zamlar sonucunda zorunlu olarak kontak kapatmaya zorluyor. Bizler yolcu ve yük naklinde Türkiye'mizin  şah damarlarıyız ancak yapılan zamlar esnafımızı içinden çıkamayacak durumlara sokmuştur. Araçlarımızın makul giderleri karşılayamamaktadır, gelirimizin üçte ikisini akaryakıta verdiğimizden dolayı ailelerimizin geçimini sağlayamamakta evimizin temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktayız.

sofor-esnafi-akaryakit-destegi-istiyor2.jpg

Aldığımız zamlar her geçen gün eriyip gitmiştir bizler akaryakıt almaktan kredi, kredi kartlarımızın ödemez hale geldik, bunun neticesinde vergi borçları, bağkurlarımızı ödeyemez hale geldik ve en önemlisi akaryakıt almaktan evlerimizin geçimini sağlayamaz hale geldik.

Hani akaryakıt zamlarını ''Tİ'' ye alan arkadaşların dediği gibi 50 liralık akaryakıt alıyorlar ya geçen sene 50 lira ile 7 lt akaryakıt alıyorken bu sene sadece 1,76 litre akaryakıt alabiliyorlar.

Geldiğimiz noktada acilen şoför esnafına akaryakıt desteği verilmelidir, akaryakıt görünen yüzü birde görünmeyenler var ki onları da hesaba kattık mı işin içinden çıkılmaz hale geliyor.

Ayrıca toplantıya katılan tüm yük ve yolcu taşımacılığı yapan kooperatif başkanlarına ve üyelerine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum