"Söğüt ruhu ilelebet yaşayacaktır”

"Söğüt ruhu ilelebet yaşayacaktır”

742. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuşan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, “Ertuğrul Gazi’nin sancağı yere düşmeyecek, söğüt ruhu ilelebet yaşayacaktır” dedi.

742. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuşan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, “Ertuğrul Gazi’nin sancağı yere düşmeyecek, söğüt ruhu ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Vali Aygöl konuşmasında; “Bugün burada ecdadımız Ertuğrul Gazi’nin kabrinde, vatanımızın kalbindeyiz.

Ertuğrul sancağı Söğüt’ten, Ahlat’a selam olsun, Kosava’ya selam olsun, Kırım’a selam olsun, Kerkük’e selam olsun, Semerkant’a selam olsun ve Ertuğrul Gazi’nin izini taşıyan tüm yurtlara selam olsun.

Birlik ve beraberliğimizi sarsılmaz bir temele oturtan Osmanlı’nın, filizlendiği topraklardan tüm Türk dünyasına ve mazlum milletlere selam olsun.

88.jpg

742 yıldır olduğu gibi bu yıl da şenliklerimize kavuştuk ve hep birlikte hasret gideriyoruz.

Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’ten başlayarak Haymana’ya ulaşan kutlu yürüyüşü, Osmanlı’nın cihan devletliğine uzanan ilk adımları olarak tarihte yer almıştır.

Bugün bizi bir araya toplayan bu manevi gücün kaynağı, söğüt ruhudur.

Bu güçten beslenerek yola çıkan Osmanlı, yüz yıllar boyu üç kıtada yedi iklimde hoşgörü ve adaletin en önemli temsilcisi olmuştur.

Ayak bastığı topraklarda unutulmaz izler bırakarak güzel hasletlerle anılan ecdadımızla ne kadar iftihar etsek azdır.

Türkiye yüz yılında emin adımlarla ilerlediğimiz bu günlerde atalarımızdan miras aldığımız bayrağı cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde şerefle taşımaya devam ediyoruz.

Sözlerime son verirken bu güzel vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.

Ertuğrul Gazi’nin sancağı yere düşmeyecek, söğüt ruhu ilelebet yaşayacaktır”

66.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 672 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.