Söğüt'te mera ıslahı

Söğüt'te mera ıslahı

Arazinin 300 dekarlık kısmına üsten tohumlama yöntemiyle 300 kg mera bitkisi karışımı tohumu ve 3000 kg gübreleme işlemi yapıldı.

Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Ortaca Köyü’nde, 2024 Yılı Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında Ortaca Köyünde bulunan ve toplam 2000 dekar alana sahip mera vasfındaki arazinin 300 dekarlık kısmına üsten tohumlama yöntemiyle 300 kg mera bitkisi karışımı tohumu ve 3000 kg gübreleme işlemi yapıldı.

sogutte-mera-islahi-1.jpg

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Çayır ve Mera alanları hayvansal üretimde en önemli girdiyi oluşturan kaliteli kaba yemin en ucuz ve kolay temin edildiği önemli doğal kaynaklarımızdır. Ancak ekonomik ve sosyal faktörler nedeniyle zamansız ve aşırı otlatılan meraların doğal yapısı bozulmaktadır. Doğal yapısı bozulan mera alanlarında, yem üretimini ve kalitesi artırarak, hayvancılık faaliyetlerinin artmasını sağlamak ve erozyonu önlemek amacıyla Mera Islah ve Amenajman projeleri uygulanmaktadır.

sogutte-mera-islahi-2.jpg

Mera Islah ve Amenajman Projelerinden istenilen sonuçların alabilmesi için mutlaka otlatma sisteminin uygulanması gerekir. Mera alanlarının otlatma kapasitelerine ve kritik dönemlere dikkat edilerek otlatılması gerekir. Mera Islah ve Amenajman Projelerinin uygulamalar sonrası etkinliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için İl Müdürlüğümüz teknik personellerince köylerimizde meraların önemi, otlatma sistemi konularında çeşitli eğitim çalışmaları yapılmakta olup, proje süresince bu tarz eğitim çalışmaları devam edecektir. Ayrıca Kaba yem üretimine katkı sağlanması meraya olan baskının azaltılması amacıyla yem bitkisi ekilişi konusunda hayvan sahipleri bilgilendirildi.”

sogutte-mera-islahi-3.jpg

sogutte-mera-islahi.jpg

Bu haber toplam 33 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.