Söğüt’ün suçu ne?

Bilecik’te, makus talihini bir türlü yenemeyen Söğüt OSB yine kaderine terk edildi. Elginkan Holding tarafından 1 yıl önce başlatılan çalışmalar durdu.

Bilecik’te, makus talihini bir türlü yenemeyen Söğüt OSB yine kaderine terk edildi. Elginkan Holding tarafından 1 yıl önce başlatılan çalışmalar durdu.

sogutun-sucu-ne1.jpg

Mazisi 25 yıl öncesine dayanan Söğüt OSB’nin yaklaşık 10 yıl önce Elginkan Holding’e yapılan tahsisi sonrası geçtiğimiz yıl temel atılmıştı. Çok sayıda iş makinası ve kamyonun hummalı çalışması sevinçle karşılanmış ancak çalışmalar bir süre sonra durmuştu. Aradan geçen zaman zarfında çalışmalar yeniden başlamadı ve OSB alanında derin bir sessizlik meydana geldi.

Söğüt OSB’de henüz bir çivi dahi çakılmadan alınan genişletme kararı ise kafaları karıştırdı. Yaklaşık 25 yıl önce OSB kurulacak diye verilen tarım arazileri yok edilirken alınan genişletme kararı ile yine verimli tarım arazileri tehdit altına girdi.

“HEM TARIM YOK OLUYOR HEM SANAYİ YAPILMIYOR”

Gelinen süreçte; Söğüt halkı başta olmak üzere Bilecik kamuoyu Söğüt OSB’nin akıbetiyle ilgili tatminkar bir açıklama yapılmasını istiyor. Mevcut OSB yapılmadan genişleme kararı alınmasına tepki gösteren vatandaşlar “OSB yapılacak diye araziler alınıyor ama yapılmıyor. Yıllardır OSB’nin kurulmasını bekliyoruz. Tarım arazileri birer birer yok ediliyor. Hem tarım yok oluyor hem de sanayi yapılmıyor. Söğüt bunları haketmiyor.” ifadelerini kullandılar.

sogutun-sucu-ne2.jpg

“SÖĞÜT’ÜN SUÇU NE?”

Geçtiğimiz günlerde 742’ncisi düzenlenen Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katılan devlet büyüklerinin ve siyasilerin konuşmalarını anımsatan vatandaşlar, “Söğüt’e geldiklerinde çok güzel sözler sarfediyorlar. Söğüt’ün yerinin ayrı olduğunu, Söğüt’ün kuruluşun merkezi olduğunu, Söğüt’ün her şeyin en iyisine layık olduğunu söylüyorlar ama 25 yıldır bir OSB yapılmıyor. Bu OSB’nin yapılması için alınan karar Söğüt’e ödül mü ceza mı? Biz artık ceza olduğunu düşünmeye başladık. Peki Söğüt’ün suçu ne onu anlamadık.” diye konuştular.

Diğer yandan, OSB yapılması için hiçbir zorluk çıkarmadan arazilerini veren vatandaşlar yaşanan gelişmeler karşısında tepkilerinin arttığını dile getirdiler.

sogutun-sucu-ne3.jpg

2024 SONUNA YETİŞECEK Mİ?

Ayrıca, Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı Gaye Akçen, 2022 yılının Eylül ayında gerçekleşen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yatırımların tamamlanması için 2 yıl gibi bir hedef koyduklarını ve 800 kişilik istihdam oluşturacaklarını açıklamıştı. Yani 2024 yılsonu gibi yatırımın tamamlanması planlanıyordu. Söğüt OSB’de hiçbir çalışmanın yapılmıyor olması 2024 sonuna yetişmesinin pek mümkün olmadığını gösteriyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 10811 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum