SON GÜN 28 ŞUBAT

SON GÜN 28 ŞUBAT

Bilecik Belediyesi Ölçü ve Ayar Memurluğundan yapılan yazılı açıklamada; Kapalı Pazar esnafına yönelik olan ölçü ve ayar beyannamelerinin 28 Şubat 2018 tarihine kadar teslim edilmesi gerektiği bildirildi.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Grup Ölçüler ve Ayar Memurları tarafından Kapalı Pazar’da gerçekleştirilen kontrollerde, Pazar esnafına beyannamelerin teslim tarihi hatırlatıldı.

Belediyesi Grup ve Ölçüler Ayar Memuru Ali Aydın, denetimler hakkında verdiği bilgilerde, Ölçü ve Ayar Kanunu doğrultusunda belirli aralıklarla denetimde bulunduklarını belirtti. 3516 sayılı Ölçü Ayar Kanunu gereği her türlü esnafın, iki yılda bir terazilerinin kontrol ve damgalarını yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.

"ESNAFIMIZIN CEZA ALMAMASI İÇİN BEYANNAMELERİNİ ŞUBAT AYI SONUNA KADAR BELEDİYEMİZE TESLİM ETMELERİ GEREKİYOR"

Esnafın söz konusu tarihe kadar gerekli işlemleri yapmasının önemine değinen Aydın, şunları söyledi:

"Bilecik Belediyesi olarak belirli dönemlerde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte esnafa vermiş olduğumuz beyannameler esnafımız tarafından doldurularak, bizlere şubat ayının sonlarına kadar teslim edilir.   Denetimlerimizde gördüğümüz eksiklikler ve yanlışlıklar hakkında esnafımıza uyarılarda bulunuyoruz. Esnafın ceza almaması için beyannamelerini Şubat ayının sonuna kadar doldurup teslim etmeleri gerekiyor. Bu yılın şubat ayının sonuna kadar beyanname vermeyen esnafımız için yasa gereği kanuni işlemler yapılmaktadır. Ayrıca Valilikler ve ilgili bakanlıklar tarafından denetimler yapılmaktadır.  Esnafımıza bu anlamda  cezaların çok ağır olduğu bilgisini veriyor ve beyannamelerin 28 Şubat’a kadar teslim etmelerini hatırlatıyoruz. Bu yıldan itibaren denetim ve takip sistemi bilgisayar üzerinden gerçekleştirilecektir. Esnafımızın ölçü ve ayar ekipmanlarına ilişkin bilgiler, bilgisayar üzerinden takip edilecek ve beyannamesini teslim etmeyen esnafımıza ilişkin yaptırımlar ilgili bakanlık tarafından yapılacaktır. Buna ilişkin cezalar gerçekten çok ağır. Onun için esnafımızın bu konuda uyarılarımıza hassasiyetle yaklaşmaları ve belirtilen tarihlerde gerekli işlem ve damga kontrollerini yaptırmaları ricasında bulunuyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2214 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum