SON GÜN 30 HAZİRAN

SON GÜN 30 HAZİRAN

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, 2017 yılı ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvurularının 30 Haziran 2017 tarihi mesai bitiminde sona ereceğini hatırlattı. Üreticilerin ÇKS kayıtlarını yaptırmalarının faydalarına olacağını aktaran Müdür Yıldız şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere tarımsal destekleme ödemelerinden yararlanmak için her üretim sezonu tüm üreticilerimizin çiftçi kayıt sistemi kayıtlarını yenilemeleri yasal bir zorunluluktur. ÇKS kaydı olmayanların Bakanlığımızca uygulanan Tarımsal Desteklemelerden faydalanması mümkün değildir. Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının mutlaka yaptırılmış olması gerekmektedir. 

2017 üretim yılında tarımsal destekleme ödemelerinden yararlanmak için çiftçi kayıt sistemi kayıtlarını henüz güncellememiş olan veya ilk defa çiftçi kayıt sistemine dâhil olmak isteyen üreticilerimizin 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar bağlı bulundukları İlçe Müdürlüklerimize, Merkez İlçedeki üreticilerimiz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesine şahsen veya yasal temsilcileri vasıtasıyla başvurmaları gerekmektedir. Üreticilerimiz, Ramazan ayını da dikkate alarak, muhtemel sıkışıklıkları düşünerek son günü beklemeden gerekli belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalıdır" dedi. 

Kaynak:Mustafa Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2556 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.