'SORUN BİZDE DEĞİL!

'SORUN BİZDE DEĞİL!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversitemizin bazı bölümlerinin tercih edilmeyişiyle ilgili ortaya atılan iddialara ilk kez cevap verdi. Konuyla ilgili sessizliğini bozan Rektör Taş, bazı istatistiki verileri açıklayarak kontenjan boşluklarının sadece Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne has bir durum olmadığından bahsetti. 

Meslek liselerinden meslek yüksekokullarına sınavsız geçişlerin kaldırılmasının kontenjanların boş kalmasına neden olduğunu dile getiren Rektör Taş, “Bu yıl yerleştirmelerde yaşadığımız kontenjan boşluklarının sadece Üniversitemizde değil köklü bazı Üniversiteler dışında tüm Üniversitelerde yaşandığı herkesçe bilinmektedir” dedi.

sorun-bizde-degilk2.jpg

Rektör Taş, 2017-2018 Akademik Yılı Açılış töreninde yaptığı konuşmada, lisans programlarının doluluk oranının yüzde 84, ön lisans programlarının ise yüzde 47 oranında olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitemiz 500’ün üzerindeki akademik, 262 idari personeliyle, 136 program ve 18.130 öğrenci sayısıyla büyük bir aileye dönüştü. Bu yıl Üniversitemize 3197 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır. Lisans programlarında doluluk oranımız % 84, ön lisans programlarında ise % 47’dir. Bu yıl yerleştirmelerde yaşadığımız kontenjan boşluklarının sadece Üniversitemizde değil köklü bazı Üniversiteler dışında tüm Üniversitelerde yaşandığı herkesçe bilinmektedir.

Bunda kanaatimce en önemli etken olarak Meslek Liselerinden Meslek Yüksekokullarına sınavsız geçişin kaldırılması ve Türkiye’deki istihdam alanlarının farklılaşması gösterilebilir. Özellikle Meslek Yüksekokullarındaki kontenjan boşlukları oluşturduğumuz komisyon tarafından analiz edilmiş, gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bunun yanında Üniversitemizde ilk defa öğrenci alan birimlerimiz de mevcuttur. İslami İlimler Fakültesi ilk kez öğrenci alımına başlamış ve bu yıl Fakültemize 61 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Ayrıca Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz Yükseköğretim Kurulunun 13.06.2017 tarihli almış olduğu kararla yeni bir yapılanmaya gitmiş ve bu yıl Fakültemize 31 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Özellikle Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesindeki bu yeni yapılanmanın Fakültemizdeki etkin olmayan Bölümlerin işlerliğini artıracağı kanaatindeyim” dedi. 

sorun-bizde-degilk3.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2558 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum