SÖYLEYECEĞİN SÖZÜ DEĞİL, İŞİTECEĞİN LAFI DÜŞÜN!..

SÖYLEYECEĞİN SÖZÜ DEĞİL, İŞİTECEĞİN LAFI DÜŞÜN!..

Mücahid ERDAL - Köşe Yazısı

Oğuzun borusu buraya kadar öttü. Şer ittifakı bozuldu. Bu sefer öttüremediği boruyu başka şekilde öttürmeye kalktı. Ancak meclis kokudan rahatsız oldu. Söylediklerine itiraz etti. Gerekli cevabı verdi.

Önce MHP’ye oyun atarak Ak Parti’ye geçti. Görev aldığı Bozüyük Belediyesinden yol verildi. Ardından İl Genel Meclisinde partisine ve arkadaşlarına 3 kuruş ve makam mevki için CHP’li ve MHP’li il genel meclis üyeleri ile anlaştı. Ak Parti’ye ihanet ederek İl Genel Meclis başkanlığı Koltuğuna oturdu.

Ak Parti iktidarındaki hizmet akışını kendi menfaati için sistemi tıkadı. Onun ihtirasları yüzünden binlerce köylü vatandaşa hizmet yeterince gitmedi.

OSB Yönetimlerine girip oradan menfaat sağlamak için yaptıkları ayrı bir yazı konusu. 

İl Genel Meclis Başkanı olmasına rağmen ve teamüllere aykırı bir şekilde denetim komisyonu başkanlığına aday oldu. CHP ve MHP’nin desteği ile kendini denetleyen komisyonun başına seçildi. Vali Süleyman Elban’ın kararı meclise tekrar görüşülmesi için geri göndermesine rağmen denetim komisyonundan sağlayacağı menfaat uğruna Vali Süleyman Elban’a ayak diredi.

Partisine ihanet eden Oğuz Sertler’in tüm foyasını ortaya çıkardığımızda sağda solda “Serkan Yıldırım Sakarya Gazetesi’ne menfaat sağlıyordu. Değirmenin suyu kesildi. Onun için üzerime geliyorlar” şeklinde dedikodu üretmesi üzerine Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal’da Bam Teli programında bu dedikoduların doğru olmadığına, bizim usulsüz bir menfaat sağladığımız yönündeki ithamlarının doğru olmadığını dile getirdi.

Menfaat birlikteliği sona erdi. MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Özütürk’ün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından mecliste dengeler tekrar değişti. Ak Parti Genel Merkezi ile MHP Genel Merkezi arasında esen sıcak rüzgarlar Bilecik’te hissedildi.

Oğuz Sertler’in partisine ihanetinin 1. Yılında komisyon seçimlerinde Ak Parti ile MHP anlaştı. Oğuz Sertler başta olmak üzere 2 CHP’li üye komisyonların hiçbirine alınmadı. MHP içinde muhalefete düşen Mehmet Yılmaz ile Orhan Uğur’da seçildikleri komisyonlardan istifa etti.

Yaptığımız yayınların kamuoyundaki tesiri üzerine dağılan menfaat birlikteliğinin ardından zor duruma düşen Oğuz Sertler İl Genel Meclisinin son birleşiminde ve son saatinde Sakarya Gazetesi’nin Bilecik İl Özel İdaresine 2016 yılı içerisinde Resmi ilanlar, gazete aboneliği ve faaliyet bülteni basımları sonucu 82.300 tl fatura kestiğini söyleyip sanki haksız ve usulsüz bir kazanç sağlamışız gibi hakaret etti.

Buradan şunu öncelikle kamuoyuna açıklamak istiyorum. Resmi ilanları Bilecik İl Özel İdaresi direk bize göndermiyor. Bilecik Valiliğine gönderiyor. Bilecik Valiliği Bilecik’te yayın yapan Sakarya, Değişim ve Yarın Gazetelerine eşit bir şekilde bu ilanları pay ediyor. Valiliğin Bilecik İl Özel İdaresiyle ilgili gönderdiği resmi ilan tutarı 73.120,72 TL. Bu rakam Değişim ve Yarın Gazeteleri için de aynı oranlardadır. 

Faaliyet Dergisi Basımı 14.700,00 TL. Bu kitap basımı için Bilecik İl Özel İdaresi Yarın Gazetesi, Değişim Gazetesi ve Sakarya Gazetesi’ne teklif mektubu verdi. Teklifler komisyon huzurunda açıldı. Yarın Gazetesi 17 veya 18 bin TL civarında bir teklif verdiğini hatırlıyorum. Dekğişim Gazetesi de 16 bin civarında bir teklif verdi. Sakarya Gazetesi olarak biz 14.700 tl fiyat verdik.

Bilecik İl Özel İdaresi bize 10 gazete aboneliği var toplam 1800 tl. Bu gazete aboneliği Değişim ve Yarın için de geçerli olduğunu biliyorum. Davetiye basımı 875,00 tl buna teklif usulü en uygun fiyat gazetemiz tarafından verilmiştir. Bütün bunların toplamı Oğuzun dediği gibi 82,300 TL değil. 88.873,90 TL’dir.

Biz 2016 yılında Bilecik İl Özel İdaresine yaptığımız bütün işleri kamuoyu ile paylaşıyoruz. Alnımız ak, gönlümüz ferah. Hakkımızda hiçbirşey bulamayan insanların işimizi doğru yaptığımızdan dolayı hakaret etmesi kendisinin durumunu gösterir.

Ben buradan Bilecik Valiliği’nin Sakarya Gazetesi’nin, Yarın Gazetesi’nin ve Değişim Gazetesi’nin Bielcik İl Özel İdaresine bahse konu 2016 yılı içersinde kestiği tüm faturaların toplamını ve niteliklerini açıklamasını istiyorum. Bu konuda Pazartesi sabahı Bilecik Valisi Süleyman Elban’a dilekçem de olacak.

Adamsa Oğuz Sertler’de 2016 yılı içerisinde İl Genel Meclisinden ve Bilecik İl Özel İdaresinden sağladığı menfaatin toplamını kamuoyuna açıklasın.

Ayrıca hakaretinin de yanına kar kalmayacağını tüm kamuoyuna duyururum.

 

Bu haber toplam 2535 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum