'SÖZLEŞMEYE AYKIRI HAREKET EDİLMİŞTİR'

'SÖZLEŞMEYE AYKIRI HAREKET EDİLMİŞTİR'

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) İl Başkanı Güray Karamankaya, özel idare çalışanlarının bu ay sadece 17 günlük Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) ücretlerinin maaşlarına yansıtıldığını belirterek sözleşmeye aykırı hareket edildiğini söyledi. 
BEM-BİR-SEN İl Başkanı Güray Karamankaya, Özel İdare çalışanlarının SDS ücretlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Özel idare çalışanlarının aldığı SDS ücretlerinin sözleşmeye uygun olmadığını ifade eden Karamankaya şunları aktardı:
"Yakın zamanda basına da yansıdığı gibi Bilecik İl Özel İdaresinde yaptığımız görüşmeler neticesinde eski sözleşmenin yenilenerek devam etmesi kararlaştırılmış ve sözleşme imzalanmasına karar verilmişti.Yeni sözleşme imzalanana kadar eski sözleşmenin geçerli olduğu yaptığımız sözleşme maddeleri içerisinde olmasına rağmen bu ay memur arkadaşlarımıza 17 günlük S.D.S ücreti maaşlarına yansıtılmış ve sözleşmeye aykırı hareket edilmiştir. Yetkili sendika olan BEM-BİR-SEN İl Başkanlığı olarak bu konuda acil düzeltme yapılmasını ve yapılanın sözleşmeye aykırı olduğunu idareye anlattık.
Yeni sözleşmenin en kısa zamanda imzalanarak yürürlüğe gireceğini ve yapılan eksik ödemininde en kısa zamanda yapılacağını yapılan yanlış uygulamanın düzeltileceğini düzeltmenin yapılmadığı takdirde dava açılacağını siz değerli üyelerimize saygıyla bildiririz."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2602 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum