‘SPOR BENİM DE HAKKIM’ PROJESİ BAŞLADI

‘SPOR BENİM DE HAKKIM’ PROJESİ BAŞLADI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği arasında imzalanan protokolle hayata geçen ‘Spor Benim de Hakkım’ projesinin açılışı gerçekleştirildi.

İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine, Vali Tahir Büyükakın, Milletvekili Halil Eldemir, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı. 

1-414.jpg

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, projenin amacı hakkında bilgiler verirken, “54 gencimize ve çocuğumuza futbol, basketbol ve yüzme branşlarında sportif faaliyetlerde bulunacağız” dedi.

Projenin 6 ay süreyle devam edeceğini anlatan Şemsettin Yıldırım, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını amaçladıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

“Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile Bilecik İHH İnsani Yardım Derneğimizin birlikte yürütecek olduğu ‘Spor Benim de Hakkım’ isimli projemiz kapsamında 54 gencimize ve çocuğumuza futbol, basketbol ve yüzme branşlarında sportif faaliyetlerde bulunacağız. Bu proje kapsamında söz konusu gençlerimize sportif yetenekler kazandırmayı, onlara sporu sevdirmeyi, kendilerine ait kişisel kimliklerinin gelişimi için katkı sağlamayı, onların özgüvenlerinin artırılması için çalışmalar yapmayı, topluma faydalı nesiller olma yolunda rehberlik etmeyi, onların her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmasını hedefliyoruz. Proje kapsamında madde bağımlılığıyla mücadele konusunda ‘Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım’ ilkesini de aklımızın bir kenarında tutarak, çalışma yapacağız ve gençlerimizi bu konuda doğru bir şekilde bilinçlendirmeye devam edeceğiz. 

Projemizin yürütülmesi esnasında, ana paydaşımız olan gençlik ve spor müdürlüğümüz ile sürekli olarak birlikte hareket edeceğiz. Yine milli eğitim müdürlüğümüz ve aile sosyal politikalar müdürlüğümüzle sürekli istişare halinde olacağız. 

Proje süresi boyunca tüm sportif faaliyetlerimizde çocuklarımızın tamamını servislerle evlerinin önünden alarak spor tesislerimize bırakacağız. Çalışmaları bittikten sonrada salimen evlerine tekrar servisler aracılığıyla bırakacağız. Projemizin süresi yaklaşık olarak 6 ay. Bu süre zarfında her Cumartesi ve Pazar günü gençlik ve spor il müdürlüğümüzün resmi antrenörleri ile gönüllü rehberlerimizin eşliğinde çocuklarımıza destek vermeye çalışacağız. Kıymetli ebeveynlerimize buradan seslenmek istiyorum; Çocuklarınız bize Allah’ın emanetidir ve bizim çocuklarımızdır. Sizlerle sürekli irtibat halinde olacağız ve gençlerimizin çalışmaları esnasında onları asla yalnız bırakmayacağız. Diğer çalışmalarımızda olduğu gibi inşallah bu çalışmamızda da memleketimize yakışır, dört başı mamur hizmet vermeye azami ölçüde gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ise gençlere seslenerek büyük başarıların küçük adımlarla başladığını ifade etti. Atılan bu küçük adımın başta ilimiz olmak üzere ülkemiz adına hayırlı olmasını dileyen Müdür Yıldız şöyle konuştu:

2-414.jpg

“ ‘Spor Benim de Hakkım’ isimli projeyle spor yapma imkanı olmayan 54 öğrencimize her hafta sonu yüzme, futbol, basketbol branşlarında spor eğitimleri verilecektir. 

Proje, Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği tarafından; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde 6 ay sürecektir. Proje bitiminde ise temel spor eğitimlerini alan çocuklarımızı il müdürlüğümüzün spor çalışmalarına yönlendireceğiz. 

Spor ve sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinse, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağlar. 

Spor, kurallara uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, işbirliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir. 

Sevgili gençler; Bu projeyle sizlere 6 ay boyunca futbol, basketbol ve yüzme branşlarında spor yapacaksınız. Antrenörlerinizin öğretmiş olduğu teknikleri iyi öğrenin, antrenmanlarınızı başarıyla sürdürdüğünüz takdirde ileride çok başarılı bir sporcu olup ülkemizi uluslararası arenada temsil edebilirsiniz. 

Hayattaki büyük başarılar hep küçük adımlarla başlar. Bu fırsatı çok iyi değerlendireceğinize canı gönülden inanıyorum” dedi.

3-311.jpg

Konuşmaların ardından proje kapsamındaki çocuklar ile protokol üyeleri futsal ve basketbol oynayarak hoşça vakit geçirdiler. 

Program, ödül töreni ve ikramların ardından sona erdi. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2515 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.