MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Sporun tadını yaşayıp görün

Sporun tadını yaşayıp görün

Sporun bireye, aileye, çevresine, akrabasına, köylüsüne, komşusuna çok önemli değerler kattığının bizzat şahidiyim. Neden mi? 2014 yılında oğlum Bahadır’ın spor salonuna adım atmasıyla geldiğimiz nokta bize bu değerleri yaşattı da ondan.

Tüm ailelere evlatlarını spora yönlendirmelerini kesinlikle tavsiye ederim. Sporun evlatlarımıza kattığını değerler inanın anlatılanlardan, anlattıklarımızdan çok fazla. Yaşayıp görmek gerekir.

Spor dalının ne olduğunun çok bir önemi yok. Takım sporları ve bireysel spor dallardan biri olabilir. Çocuğun istediği bir branş olması çok önemli. Hevesle gitmeli. Hele bir de işini severek yapan bir antrenörle yollarınız kesişirse benim yaşadıklarımı yaşamanız işten bile değil. Her insanın keşfedilmesi gereken bir yeteneği var. Önemli olan bu yeteneğe ulaşabilmek.

Oğlum Bahadır’ı, 2014 yılında Tekvandoya yazdırmıştım. 2-3 ay sonra Halter’e gitmeye heves etti. O dönem Bilecik’te yeni göreve başlayan Halter Antrenörü Caner Özteke hocamızla tanıştık. Caner hocanın azmi Bahadır’ı şevklendirdi, Bahadır’ın mücadelesi bizleri heveslendirdi. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü eldeki imkanlar çerçevesinde desteklerini esirgemedi. Yönetim, Hoca, Sporcu, Aile işbirliği oluştuğunda, başarı kendiliğinden gelmeye başladı.

Katıldıkları ilk turnuva Minikler Türkiye Şampiyonası olmuştu. İlk heyecanımız oydu. Sonrasında gelen onlarca madalya bir yana ama miniklerdeki o ilk madalyanın tadı başka olmuştu. Türkiye dereceleri geldi. Türkiye Şampiyonluğu, 6 Türkiye rekoru kırarak geldi. Avrupa 3’üncülüğü madalyası alındığında ki sevincimiz çok farklı olmuştu. Milano benim için moda şehri değil, oğlumun ilk Avrupa madalyasını aldığı şehir olarak hafızamda yer aldı.

Bu süreçte Caner hocanın tavsiyelerini dinledik. Hocamızın çizdiği yolda ilerlemeye devam ettik. Hedeflerimizi sıraladık, o doğrultuda çalışmalarımızı devam ettirdik. Okul hayatı ile spor hayatının birlikte devam etmesi zor zanaat. İkileme düştüğümüz çok dönüm noktalarımız oldu. O dönem Bahadır, İmam Hatip ortaokuluna gidiyordu. Halis Çelik hocamın, devamında Sabri Turhan hocamın desteklerini unutamayız. Şimdi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Antrenörlük bölümünde. Tercihi Bahadır’a bıraktır, sporun içinde kalmayı seçti.

Başarılar başarıları getirdi. Her turnuvada hocadan çok, sporcudan çok biz, eşimiz dostumuz, hısım akrabamız heyecanlanır olduk. İnanın çevremizin memnuniyeti, bizim memnuniyetimizi katlar oldu. Kimi yarışmada hep birlikte üzüldük, kimi yarışmada hep birlikte sevindik. Aylarca hazırlandığımız yarışma öncesi sakatlıklar, hevesimizi kırmadı. Karşımıza çıkan zorlukları bir şekilde aştık. Kah sitem ettik, kah görmezden geldik. Küçümseyenlerle de karşılaştık, bizden çok sevinenleri de gördük. Fakat sevinçlerimiz üzüntülerimizden fazla oldu. Gün geldi Ankara bu başarıları gördü Caner hocamız aracılığı ile Ankara’ya davet edildik. Yeni kulübü ASKİ spor oldu. Davet edildiği yerde Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olmuştu. Ankara’ya gitti gitmesine de Caner hocası bir gün bile ben yetiştirip, göndermişim, benden bu kadar demedi. Halen daha Bahadır’ın attığı adımları takip ediyor, sporcusunun arkasında duruyor.

Pandemi dönemindeki çektiğimiz sıkıntılar içimizde yara olarak kaldı. Sporcumuzdan çok şey alıp götürdü. Telafisi zor. Yaşanacak varmış, yaşadık. Bahadır’ın 7 yıllık spor hayatı hep toz pembe geçmedi tabi ki. Biz sevinçlerimizi paylaşalım, dertlerimiz bize kalsın. İzleyenler bilir, hani Cep Herkülü Naim filmi varya biz oradaki sahneleri birebir yaşadık. Fakat sporla birlikte farklı bir heyecan duymaya başladık. İş hayatımızın dışında farklı bir serüven yaşıyoruz. Devamı nasıl olur, Mevlâ nasıl takdir eder, yaşayıp göreceğiz.

Fakat beni en çok mutlu eden, çevremizin mutluğu. Konu komşu, hısım akraba, dostumuz, arkadaşlarımızın kafadarlarımızın sevinçleri bizlerden çok olması.

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde onlarca spor dalında antrenörlerimiz var. Sizlerde evlatlarınızı bu spor branşlarından birine yönlendiriniz. Yaz kurslarının yanında, hafta sonu yapılacak spor kursları var. Göreceksiniz çocuğunuzun hem sosyal yaşamı, hem de sağlığı çok daha iyi olacaktır.

Görelim Mevlâ neyler, neylerse güzel eyler.

Bu yazı toplam 3657 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR