Start Verildi!

Start Verildi!

Bilecik'te yapımı tamamlanan Endurobil 365 Ekstrem Park, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası 1. Ayağı'nda Bilecik’te gerçekleştirilecek Enduro ve ATV Şampiyonası’nın magazin startı verildi.

Bilecik'te yapımı tamamlanan Endurobil 365 Ekstrem Park, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası 1. Ayağı'nda Bilecik’te gerçekleştirilecek Enduro ve ATV Şampiyonası’nın magazin startı verildi.

dsc-0120.jpg

Program akışı paylaşılan yarışa Bilecik başta olmak üzere pek çok ilden motorseverler, yarışçılar ve şampiyonlar katılırken, 196 kayıt ile rekora imza atıldı.

Akasya altı atış poligonunda kurulan parkurda yapılacak yarışın magazin startı, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan programda Vali Şefik Aygöl, Türkiye Motosiklet Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Külhan, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ferdi ERBAKICI , Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Kültür Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, STK’lar, bazı birim müdürleri ve motorseverlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

dsc-0157.jpg

Organizasyondan sorumlu Mevlüt Kolay yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada;

İlk heyecan bambaşka oluyor. Bilecik’te de bu heyecan yaşanıyor. Bilecik’te uzun zamandır motosiklet süren arkadaşlar var, onların hayali gerçekleşiyor. Sayın valimizin katkılarıyla, burada muhteşem bir parkur yaptık. 7’den 70’e tabiri tam anlamıyla burada var. 60 yaşın üzerinde yarışçılarımız var burada. Heyecan dorukta tabii” dedi.

dsc-0132.jpg

Programda konuşan Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, kurulan parkurun Türkiye’de en büyük pist olduğunun altını çizerek, bu heyecan dolu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

dsc-0176.jpg

Türkiye Motosiklet Sporları Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar ise, Ulusal yarışlarda sezonu Bilecik'te Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın birinci ayağıyla açacaklarını belirterek yapılan organizasyonda büyük emeği olan Vali Şefik Aygöl’e teşekkür etti.

Ferasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar organizasyona ilişkin yaptığı konuşmada;

“Motosiklet Federasyonu olarak sezona Bilecik gibi çok güzel bir coğrafyada ve Türkiye'nin en güzel oluşturulmuş enduro parkurunda başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bilecik Valimize teşekkür ediyoruz, çok güzel bir lokasyonda çok büyük bir emekle oluşturulmuş bu parkurumuzdaki yarışlar da inşallah sezonumuzun en gözde yarışları olacak. Bilecik artık bugünden itibaren motosiklet sporlarıyla da inşallah anılmaya başlayacak” dedi.

dsc-0181.jpg

Vali Şefik Aygöl de organizasyona ilişkin yaptığı açıklamada, şehirde ilk kez Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Vali Aygöl konuşmasında;

Bilecik küçük ama derin bir vilayet. Bu küçük ama derin vilayette bugün en büyük yarışı yapacağız. Sizler istediniz, biz de size inandık ve bu organizasyonu gerçekleştirdik. İnşallah kendi şehrimizde, kendi şehrimiz adına yarışacağız. Türkiye'de ender rastlanan bir çalışma yapıldı. Burada imece usulüyle herkesin katıldığı çok başarılı bir çalışma yaptık. Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun da gözetiminde ender bir parkur oluşturuldu. Enduro alanında Türkiye'nin en zor ve en uzun parkurunu oluşturmaya çalıştık." dedi.

dsc-0184.jpg

Konuşmaların ardından Vali Aygöl tarafından organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edilirken, ardından tüm sporcuların ve protokolün yer aldığı bir aile fotoğrafı çekildi.

dsc-0193.jpg

dsc-0215.jpg

Vali Aygöl’ün de aralarında yer aldığı ekip, başlangıç noktasında verilen Bayrak Startı ile parkur alanına doğru yola çıktı.

dsc-0229.jpg

dsc-0124.jpg

dsc-0135.jpg

dsc-0128-001.jpg

dsc-0151.jpg

dsc-0172.jpg

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum