STK'LAR TEK YÜREK!

STK'LAR TEK YÜREK!

37 STK tarafından 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyen ortak basın açıklaması yapıldı.

İlimizde faaliyet gösteren 37 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) yayınladıkları ortak bildiriyle 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'yü lanetledi.

Vali Süleyman Elban'ı ziyaret eden çok sayıda STK temsilcisi daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. STK'ların ortak bildirisi Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz tarafından okundu.

Milli iradenin yanındayız mesajının verildiği bildiriye, birçok sendika, vakıf ve dernek imza atarken, çeşitli görüşlerde temsilcilerin yer aldığı basın açıklaması STK'ların darbeye karşı tek yürek olduğunu gösterdi.

Bildiriye şu STK'lar imza attı; Türk Ocakları Derneği, Edebali Kültür ve Araştırma Derneği, Öz Büro İş Sendikası Bilecik Şubesi, BİLGEDER Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği, Erbakan Vakfı Bölge Başkanlığı, Bilecik Sinoplular Derneği, Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası, Bilecik Erzurumlular Derneği, Şeyh Edebali Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bilecik Din Görevlileri Derneği, Memur-Sen İl Başkanlığı, Gölpazarı Tanıtma ve Kültür Derneği, Bilecik TSO Meclis Başkanlığı, Bilecik Karadenizliler Derneği, Cihannüma Derneği Bilecik Şubesi, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Verenel Derneği, Bilecik İmam Hatip Mezunları Derneği, TÜGVA Bilecik Şubesi, İHH Bilecik Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği, Muradiye Vakfı, Türkiye Kamu-Sen, Bilecikspor, Sarmaşıklılar Derneği, Bilecik Rumeliler Derneği, Hayrat Vakfı, Türk Kızılayı Bilecik, Bilecik Gönüllüler Derneği, Bilecik Sevgi Anneleri Derneği, Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği, ASKF, Bilecik Şeyh Edebali Kur'an'a Gönül Verenler Derneği, Bilecik Ülkü Ocakları, Ulu Çınar Derneği, Bilecik Yardım Sevenler Derneği.

1-174.jpg

Ahmet Selöz tarafından kamuoyu ile paylaşılan bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Bilecik’te faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları olarak küresel terör şebekesi FETÖ’nün bütün imkân ve kabiliyetlerini kullanarak denediği kanlı darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve devletimize başsağlığı, yaralı kardeşlerimize de Rabbimizden şifa diliyoruz.

Küresel terör şebekesi FETÖ’nün, içeriden ve dışarıdan aldığı destekle devleti ve milletin tüm değerlerini hedef alan kanlı kalkışması “alçaklık”, “hainlik” ve “canilik” tarihine geçmiştir. Alçaklık, hainlik ve canilikle canları pahasına mücadele eden milletimizin “şanlı” ve “onurlu” direnişi ise tarihe altın harflerle yazılmıştır. Katil cuntacıların “işgal” ve “istila” hareketini millet püskürtmüş, devlet ile millet el ele vererek topyekun temizlik hareketi başlatmıştır. Sancağı en önde sadece eliyle değil yüreğiyle taşıyan millet geleceğine sahip çıkmıştır. Sultan Alpaslan’ın, Kılıçarslan’ın, Selahaddin Eyyubi’nin, Ertuğrul Gazi’nin, Osman Gazi’nin, Orhan Gazi’nin, Şeyh Edebali’nin, Fatih Sultan Mehmet’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Yavuz Sultan Selim’in ve Mehmet Akif in torunları, büyük Türkiye yolculuğunu durdurmaya çalışan, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bile bombalayan teröristlere diz çöktürmüştür.

2-164.jpg

Bitmedi! Sahayı temizleyen millet, devletin hücrelerine yerleşen, tüm bedenini ele geçirmeye çalışan lanet virüsün topyekun sökülüp atılması için ayağa kalkmıştır. Bugün ülkemizin yerli ve milli unsurlarının hep birlikte verdiği destansı mücadelesine tanıklık ediyoruz. Bu mücadeleyi verenler sadece Anadolu için değil tüm insanlık için veriyor.

Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu şanlı mücadelenin en ön saflarında yer almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Milletimizin yanında olduğumuzu, devletimizin bekası için bundan sonrada asla bir an bile tereddüt etmeden mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz. Bu sebeple kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı bir ve bütün tutacak, ezeli kardeşliğimizi ve birliğimizi hedef alan hainleri, alçakları asla affetmeyeceğiz. Devletimize güveniyor, Milletimize inanıyoruz. Devletimizin suçluları tespit edip gerekli cezayı vereceğinden, masumları ayırıp şefkatini göstereceğinden asla şüphemiz yok.

Bu duygu ve düşüncelerle Fetullahçı Terör Örgütünün, terörist unsurları öncülüğünde 15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirdiği cunta ve darbe girişimine karşı ilk gün olduğu gibi Sen , Ben demeden farklılıklarımızı, siyasi düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp, sonuna kadar devletimizin yanında bütün anti-demokratik oluşumlarla mücadele edeceğiz, rehavete kapılmayacağız, olası yeni karanlık senaryoları yüreklerimizi birleştirerek yırtıp atacağız. 

3-084.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2860 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum