SUÇLU KİM?

SUÇLU KİM?

Eski Vali Konağı arsasına Bilecik İl Özel İdaresi tarafından 7 yıllığına 16500 tl bedelle yapım, işletim ve geri devir modeli ile Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün’e ihale edilmişti.

Yüklenici Mehmet Ergün ne Bilecik İl Özel İdaresi’nin uyguladığı Kamu İhale Kanunu mevzuatına, ne de Bilecik Belediyesi’nin verdiği inşaat ruhsatına uymayarak adeta devletin kanunlarına meydan okudu. Devlet Kurumu olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin de Devlete meydan okuyan mekanda kahvaltı düzenlemesi ne anlama geliyor?

Şehrin göbeğinde “KAÇAK KONAK” olarak faaliyet gösteren işletmeye, idareciler göz yumarken, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi de Kaçak Konak’ta muhtarlara kahvaltı düzenledi. Üniversitenin bu faaliyetine Bilecik’in çoğunluğunu oluşturduğu basın kuruluşları katılmadı.

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen ancak ihale şartnamesine uymayan ve faaliyetine devam eden Mehmet Ergün’e, Halis Nalbant tarafından kanunların işletilmediği iddia ediliyor.

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından 300 metrekare iki kat yeme içme yeri olarak Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün’e ihale edilen ancak Bilecik Belediyesince 99 metrekare 2 kat inşaat ruhsatı verilen bina, Mehmet Ergün tarafından 400 metrekare üzeri ve 3 kat yapılınca hem inşaat ruhsatına aykırı, hem de Bilecik İl Özel İdaresi ilgili ihale şartnamesine aykırı olarak imalat yapıldı.

Ruhsatsız ve kanunlara aykırı faaliyet hakkında, gazetemizin gündeme getirdiği haberler üzerine Bilecik Valiliği gazetemize gönderdiği açıklama ile gazetemizin haberlerini doğrulamış oldu. Halk arasında işletmenin adı “KAÇAK KONAK”a çıktı.

Devletin kanunlarına rest çekerek Belediyenin verdiği ruhsata aykırı imalat yapan Mehmet Ergün’e daha sonra Bilecik Belediyesi tarafından inşaat ruhsatı verilmesi, Başkan Selim yağcı’yı kamuoyunda zor duruma soktu.

Ardından İl Genel Meclisi gündemine gelen “KAÇAK KONAK”ın muhalefetin çoğunlukta olduğu meclisten geçmesi tahmin ediliyordu. Ak Parti’nin karşı olmasına rağmen, Mehmet Ergün’ün partisine ihanet eden Oğuz Sertler ve CHP’liler ile yakın diyaloğu sayesinde meclisten geçmesi beklenen “KAÇAK KONAK” la ilgili gündem maddesi Mehmet Ergün’ün aleyhine gelişti ve meclis Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin gereğini yapması konusunda karar aldı.

NALBANT NEDEN GEREĞİNİ YAPMIYOR!..

Kamuoyunca Değişim Gazetesi ile yakın ilişki içerisinde olduğu bilinen ve Nalbant’ın “Bizim Mehmet” olarak hitap ettiği Bilecik İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın Kamu İhale Kanununa Göre ihale edilen söz konusu yerle ilgili bir işlem yapmaması halk arasında başta Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant olmak üzere farklı yorumlara sebep oluyor.

YETKİLİLER AÇIKLASIN!..

Kamuoyu “KANUNLAR VATANDAŞA MI” diyerek Bilecik İl Özel İdaresi’nin ruhsata uygun olmayan köylerde sadece 2015 yılı içerisinde 7 bina için yıkım kararı alırken, Bilecik Belediyesi ruhsata uygun olmayan yapılar hakkında yıkım kararı alırken, Bilecik Belediye Zabıtaları ruhsatsız Kaçak Konak’ı denetlemek yerine ruhsatlı işletmeleri denetlerken, Valiliğin, Cumhuriyet Savcılığının önünde bu kadar kanunsuzluk baş gösterirken kanunlar birilerinin yakınlarına işletilmiyor mu. Yandaşlar kanunlardan muaf mı?

Ünivertsitenin Kaçak Konak olarak bilinen mekanda devletin parasıyla yemek vermesi kamuoyu tarafından hiçte hoş karşılanmadı. 

Ayrıca İl Özel İdaresi’nin bugüne kadar bir karar veremeyişide akılları karıştırdı. 

SUÇLU KİM?

1- Kaçak Konak hakkında karar veremeyen İl Özel İdaresi’mi? 

2- 198 m2 inşaat ruhsatı vermesine rağmen 1260 m2 üzerine ruhsat vermeyi İl Özel İdaresi’ne teklif eden belediye mi?

3- Kaçak Konak olduğu bilinmesine rağmen muhtarlara yemek veren üniversite yetkilileri mi?

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 4039 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum