Suya zam geldi!

Suya zam geldi!

Bilecik Belediye Meclisi’nde alınan kararla su ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapıldı.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’nın başkanlığında gerçekleşen birleşimde, Bilecik Belediyesi’nce 2023 yılında alınacak ücret ve tarifelere ilişkin Ücret ve Tarife Komisyonu’ndan gelen rapor görüşüldü.

AK Parti ve MHP’nin karşı çıktığı yeni ücret ve tarifeler CHP ve İYİ Parti oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi. Buna göre, su ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapıldı.

bilecikte-suya-yuzde-50-zam2.jpg

Yılbaşından itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 0-25 metreküp arası su kullanım ücreti 2,5 TL’den 3,75 TL’ye, 25-50 metreküp arası su kullanım ücreti 2,90 TL’den 4,35 TL’ye, 50 metreküpten yukarı su kullanım ücreti 4,20 TL’den 6,30 TL’ye yükseltildi.

Oylamanın ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Gülcan Namal, belirlenen yeni ücret ve tarifelerin yüksek olduğunu belirterek bazı kalemlerde yüzde 100’e varan zamların yapıldığını ifade etti. Su ücretlerine yapılan yüzde 50’lik zammında çok olduğunu dile getiren Gülcan Namal, “Bu sebepten ötürü red oyu kullandık.” dedi.

Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı ise suya yapılan zammın hem enflasyonun hem de yeniden değerleme oranının altında olduğunu belirterek Osmaneli’nde de suya yüzde 50 zam yapıldığını anımsattı.

bilecikte-suya-yuzde-50-zam1.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3006 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum