T.C. BİLECİK İCRA DAİRESİ 2016/197 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. BİLECİK İCRA DAİRESİ 2016/197 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Bilecik İl, Merkez İlçe, 58 Ada No, 529 Parsel No, İsmetpaşa Mah. Mahalle/Mevkii, C Blok,6.Kat+Çatı Katı,18 nolu bağımsız bölüm Bağımsız Bölüm Taşınmaz genelde ailelerin tercih ettiği bir bölgede site içerisinde konumlanmaktadır. Sosyal donatı alanları bakımından zengin olan bölgede, Şehit Mesut Bilir Caddesi'nden 5 dk aralıklar ile çarşı merkezine minibüs geçmektedir.
Taşınmazın bulunduğu siteye ulaşım için; Bilecik Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin 50 m güneyindeki 6 Eylül Caddesi'nden 850 m ilerlendikten sonra sağ tarafta bulunan Şehit Tahsin Büyükçoban Caddesi'ne girilir. Cadde üzerinde 450 m ilerlendikten sonra sol tarafta bulunan Şehit Mesut Bilir Caddesi'ne girilir. Cadde üzerinde 350 m ilerlendikten sonra taşınmazın bulunduğu site sağ tarafta konumludur.Taşınmaz 3.228,86 m2 alanlı parsel üzerinde ,ayrık nizam, betonarme kargir yapı cinsinde, toplamda 11 kat olarak inşa edilen 3 adet blok içerisinde C Blok'ta konumlanmaktadır. Site bloklarının bodrum katlarında otopark bulunmaktadır. Taşınmaz Lider Sitesi içerisinde bulunmakta olup siteye ait güvenlik ve otopark mevcuttur. Site içerisi kilit parke taşı ile düzenlenmiş olup çevre düzenlemesi tamamlanmıştır. Sitenin ana caddeye bakan kısmında bir kreş ve market bulunmaktadır.Bina dış cephesi plastik boyalı olup mantolama işlemi yapılmıştır Bina girişi güneydoğu yönündeki giriş kapısından sağlanmaktadır. 14 nolu bağımsız bölüm bina karşıya alındığında sol tarafta bulunmaktadır. Binanın giriş kapısı demir doğrama olup giriş site içi yol kotundan sağlanmaktadır. Bina giriş holü ve merdivenler mermer döşeme, duvarlar ve tavan plastik boyalıdır. 18 nolu bağımsız bölümün, güney batı yönüne cephesi vardır. Binada asansör mevcuttur. Isınma sistemi doğalgazdır.Kıymet takdirine konu 18 nolu bağımsız bölüm 6. normal kat ve çatı katının birleşiminden oluşmaktadır. 6. normal kat ve çatı katında bulunan 18 no'lu bağımsız bölüm toplam; 232 m² kullanım alanına sahip olup dubleks bir dairedir. 18 nolu bağımsız bölümün ilk katında (6. Katta) bulunan kısmında salon, mutfak, 3 adet oda, balkon, banyo, ebeveyn banyosu, wc, holbulunmaktadır. Bağımsız bölümün çatı katı kısmında olan bölümünde ise hol, iki adet oda, giyinme odası, banyo ve üstü kapalı teras bulunmaktadır. Bağımsız bölümün katlar arası geçişi betonarme merdivenler ile sağlanmaktadır. Bağımsız bölümün inşaat çalışmaları tamamlanmamış durumdadır.
Dış kapısı çelik kapı olarak imal edilen dairenin cam ve balkon kapıları pvc olup iç oda kapıları yapılmamış durumdadır. Bağımsız bölümün zemini şap atılmış olup herhangi bir zemin döşemesi yapılmamıştır. Duvarların sıvaları yapılmış fakat boyama işlemi yapılmamıştır. Bağımsız bölümde ısıtıcı petekler, kombi ve doğalgaz saati bulunmamaktadır. Elektrik iç tesisatı yapılmış olup prizler ve aydınlatıcı sistem yapılmamıştır. Banyo, wc ve mutfakta seramik kaplama çalışması yoktur. Bağımsız bölümde mutfak dolapları da bulunmamakla birlikte çeşme vb imalatlarda yapılmamıştır.
PİYASADA SAHTE PARA OLAYININ ARTMASI VE İİK.NUN 9.MADDESİ UYARINCA TEMİNAT
MİKTARI NAKİT OLARAK ALINMAYACAK OLUP, DOSYA NO VE T.C. NUMARASI BELİRTİLMEK
ŞARTIYLA 620001500158007290519699 NOLU İBANA YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR. (Aynıdoğrultuda Bilecik İcra Hukuk Mahkemesinin 2017/11-19 E-K sayılı İhalenin feshi davası ret edilmiş ilamı mevcut olup, mahkemece nakit teminat alınmamasıda uygun bulunmuştur.) İİK 114/2.MADDESİ VE AYNI KANUNUN 124/1. MADDE HÜKÜMLERİ VE ARTIRMA TARZI SATIŞ ESNASINDA RESEN DEĞERLENDİRİLECEK VE DURUMA GÖRE UYGULANACAKTIR.
Adresi          :Ertuğrulgazi Mahallesi, Şehit Mesut Bilir Caddesi Lider SitesiNo:20 C Blok
Kat              :10 18 Nolu Bağımsız Bölüm.Merkez / BİLECİK
Yüzölçümü   :3.228,80 m2
Arsa Payı     :230/13761
İmar Durumu:Var
Kıymeti        :190.000,00 TL
KDV Oranı    :%8
Kaydındaki Şerhler :Diğer : Güncel tapu kaydında olduğu gibidir.
1. Satış Günü :30/05/2017 günü 10:20 - 10:25 arası
2. Satış Günü :04/07/2017 günü 10:20 - 10:25 arası
Satış Yeri : Bilecik Adliyesi, Zemin Kat, Çay Ocağı Önü-Bilecik(Cumhuriyet Mah.Zafer Sok.)
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Bilecik İl, Merkez İlçe, 591 Ada No, 18 Parsel No, Cumhuriyet Mah. Mahalle/Mevkii, B Blok,4.Kat,25 nolu bağımsız bölüm Bağımsız Bölüm Taşınmaz konum olarak Bilecik şehir merkezinin kuzeyinde kalmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede Bilecik Belediyesi kapalı Pazar alanı, Bilecik İl Özel İdaresi, Kayıboyu Camii, Gençlik ve Spor Merkezi bulunmaktadır. Taşınmaza ulaşım için Bilecik Otogarı'nın önünde bulunan Atatürk Bulvarı üzerinde kuzey yönünde 1800 m. ilerlenir, İl Özel İdaresi kavşağından sağa girilerek Yuvam Sokaktan ilerlenir ve sağ koldaki Evim Sokağa varılır.
Taşınmazın bulunduğu Hikmet başkan sitesi bu sokakta bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu
B blok sokağa cepheli olmayıp sitenin iç kısmındadır.Taşınmaz 1925 m² alana sahip 591 ada, 18 parsel üzerinde, Hikmet Başkan sitesinin içerisinde bulunan B blokta bulunmaktadır. Söz konusu blok ayrık nizam, betonarme kargir yapı cinsinde, bodrum + zemin + 4 normal kat olarak inşa edilen binada konumlanmaktadır. Yapının bütün katları mesken olarak kullanılmaktadır. Normal katlarında 6 adet mesken bulunan yapıya giriş site iç yolu kotundan sağlanmaktadır. Yapının bulunduğu sitenin zemini kilit parke taşı ile kaplı olup siteyi diğer yapılardan ayıran duvarda bulunmamaktadır.Bina dış cephesi plastik boyalıdır. Giriş kapısı demir doğramadır. Bina giriş holü ve merdivenler mermer döşeme, duvarlar ve tavan plastik boyalıdır. Bina girişi kuzey yönündeki giriş kapısından sağlanmaktadır. Binada asansör mevcuttur. Isınma sistemi doğalgazdır. Taşınmazın bulunduğu sitedeki daireler stüdyo tipi dairelerden oluşmakta olup bu daireleri genlikle öğrenciler tercih etmektedir.Kıymet takdirine konu 25 nolu bağımsız bölüm 4. normal kat ve çatı katının birleşiminden oluşmaktadır. 4. normal kat ve çatı katında bulunan 25 no'lu bağımsız bölüm net; 66 m² kullanım alanına sahip olup dubleks bir dairedir. 25 nolu bağımsız bölümün ilk katında (4. Katta) bulunan kısmında oda, mutfağı içerisinde bulunduran yaşam alanı, banyo-wc ve balkon bulunmaktadır. Bağımsız bölümün çatı katı kısmında olan bölümünde ise hol, iki adet oda ve balkon bulunmaktadır. Bağımsız bölümün katlar arası geçişi betonarme merdivenler ile sağlanmaktadır. Zeminler; odalarda ahşap laminant parke, mutfaklı yaşam alanı, banyo, balkon ve wc'de ise seramiktir. Duvarlar hol, yaşam alanı ve odalarda yağlı boya olup yaşam alanının mutfak kısmı, banyo ve wc'de seramiktir. Tavanlar plastik boyalı ve kartonpiyerlidir. Giriş kapısı çelik kapı olan dairenin iç mekan kapıları amerikan ahşap doğrama olup, camlar pvc'dir. Dairenin mutfak kısmında ahşap mutfak dolapları bulunmaktadır. Taşınmazın ısınma sistemi doğalgazdır. Daire içi ısınma duvarlara monteli petekler ile sağlanmaktadır. Dairenin camları ve balkonları site içerisine bakmaktadır. Dairenin kuzey yönüne cephesi bulunmaktadır.
PİYASADA SAHTE PARA OLAYININ ARTMASI VE İİK.NUN 9.MADDESİ UYARINCA TEMİNAT
MİKTARI NAKİT OLARAK ALINMAYACAK OLUP, DOSYA NO VE T.C. NUMARASI BELİRTİLMEK
ŞARTIYLA 620001500158007290519699 NOLU İBANA YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR. (Aynıdoğrultuda Bilecik İcra Hukuk Mahkemesinin 2017/11-19 E-K sayılı İhalenin feshi davası ret edilmiş ilamı mevcut olup, mahkemece nakit teminat alınmamasıda uygun bulunmuştur.) İİK 114/2.MADDESİ VE AYNI KANUNUN 124/1. MADDE HÜKÜMLERİ VE ARTIRMA TARZI SATIŞ ESNASINDA RESEN DEĞERLENDİRİLECEK VE DURUMA GÖRE UYGULANACAKTIR.
Adresi :Hürriyet Mahallesi, Evim Sokak No:8, Hikmet Başkan Sitesi B Blok 4. Normal Kat 25 Nolu Bağımsız Bölüm Merkez / BİLECİK
Yüzölçümü          :1.925 m2
Arsa Payı             :30/2181
İmar Durumu       :Var
Kıymeti               :91.000,00 TL
KDV Oranı           :%1
Kaydındaki Şerhler :Diğer : Güncel tapu kaydında olduğu gibidir. Mevcut tapu kaydında Ek:3-
Çatı Piyesi şerhi vardır.
1. Satış Günü :30/05/2017 günü 10:30 - 10:35 arası
2. Satış Günü :04/07/2017 günü 10:30 - 10:35 arası
Satış Yeri :Bilecik Adliyesi, Zemin Kat, Çay Ocağı Önü-Bilecik(Cumhuriyet Mah.Zafer Sok.)
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma
tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir.
Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını
ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu
miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle
faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133
üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları,
başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/197 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.                                                                                        BN (113)

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.