T.C. BİLECİK İCRA DAİRESİ 2016/74 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

 T.C. BİLECİK İCRA DAİRESİ 2016/74 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

 T.C. BİLECİK
İCRA DAİRESİ
2016/74 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri   :Bilecik Il, Merkez Ilçe, 170 Ada, 5 Parsel , Gazipasa Mh. Mahalle/Mevkii, 4.kat, 11 Nolu Bagımsız Bölüm, 2 Oda, 1 Mutfak, Banyo, Terastan olusmaktadır. Mantolama vardır. Binanın 4.normal kat ve çatı katına konumlandırılmıs dubleks meskendir. Alt katta mutfak, oda, banyo, üst katta ise oda ve teras kısımlarından mütesekkildir. Meskenin alt katı ve üst katı bulunup iç merdiveni mevcuttur. Teras alanı açık olup kullanılabilir durumdadır. Mutfak dolapları mevcuttur.Dogalgaz Radyotörlü ısıtma sistemi mevcuttur. Çatısı ahsap konstrüksiyon üzerine kiremit malzemeden imal edilmistir.
Adresi  :Bilecik, Gazipasa Mh., 170 Ada, 5 Parsel, 4.Kat, 11Nolu bagımsız bölüm
Yüzölçümü  :168,54 m2
Arsa Payı   :2/21
İmar Durumu  :İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli uygulamada Bitişik nizam 5(bes) kat konutalanında kalmaktadır.
Kıymeti   :108.750,00 TL
KDV Oranı :%18
Kaydındaki Şerhler:Yönetim Planı 19/11/12 - Diger:El Çatı Piyesi 22/11/12 ve digerleri Tapu Kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü  :18/07/2016 günü 14:25 - 14:30 arası
2. Satış Günü   :22/08/2016 günü 14:25 - 14:30 arası
Satış Yeri   :Bilecik Adliyesi, Zemin Kat, Çayocag önü, Merkez/Bilecik
Satış şartları  :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma
tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif
verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen degerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satıs giderlerini geçmek sartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadıgı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki besincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen degerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satıs giderlerini geçmesi sartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satıs talebi düsecektir.
2- Artırmaya istirak edeceklerin, tahmin edilen degerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satısa çıkarılan malın degeri dikkate alındıgında, (ve Adalet Bakanlıgı Müstesarlık Makamının 04/01/2013 tarih ve 2013/21 sayılı 6352 Sayılı Kanun ile Degistirilen Icra ve Iflâs Kanununun Uygulanması konulu yazısı dogrultusunda “İhale Teminat Bedeli” dahil her türlü ödemenin; Icra ve Iflâs Dairesi’nin banka hesabına dogrudan veya havale yoluyla veya internet bankacılıgı yolu ile ya da anlasmalı banka olan Vakıfbank tarafından icra ve iflâs dairelerine kurulan POS cihazı üzerinden yatırılması gerektiginden ) ve ihale esnasında teminat miktarının çok yüksek olması nedeniyle ihale anında paranın sayılmasının mümkün olmaması (Müdürlügümüzde para sayma makinesinin bulunmaması) ve sahte para çıkması ihtimallerine binaen nakit teminat alınmamasına,
Teminatın; a) Dosyamıza yönelik kesin ve sartsız teminat mektubu/b) Bilecik Icra Müdürlügünün Bilecik Merkez Vakıfbank’ta bulunan TR 6200 0150 0158 0072 9051 9699 Emanet Kasa hesabına dosya numarası, TC kimlik no, hangi mal için teminat yatırıldıgı ve açıklama yazdırılmak suretiyle yatırılan para, /c) Teminat miktarının Icra Müdürlügünde bulunan pos cihazından çekilmek suretiyle alınan slip örnegi, (Yapılan anlasmalar geregi yalnızca Vakıfbank Bankamatik kartı kullanılabilmektedir) ibraz edilerek ve Makbuzların ihale dosyasına ibrazı halinde ihale alıcısının ihaleye katılımının saglanmasına karar verilmistir.
Satıs pesin para iledir, alıcı isteginde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, tasınmazın aynından dogan vergiler satıs bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diger ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanagı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylasmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satıs bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse Icra ve Iflas Kanununun 133 üncü maddesi geregince ihale feshedilir. Ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diger zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildigi takdirde isteyen alıcıya bir örnegi gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/74 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlügümüze basvurmaları ilan olunur              

 (BN 207)

Bu haber toplam 2920 defa okunmuştur