T.C. BİLECİK İCRA DAİRESİ

T.C. BİLECİK İCRA DAİRESİ

2016/466 TLMT.TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri    : Bilecik İl, Merkez İlçe, 187 Ada No, 215 Parsel No, Cumhuriyet Mah./Işıklık Mevkii Mahalle/Mevkii, 4.Kat, 11 nolu bağımsız bölüm Bağımsız Bölüm Taşınmazın konum olarak güney, kuzey, doğu ve batı yönlerine cephesi bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi, Kayıboyu camii, Değerkent Sitesi bulunmaktadır. Taşınmaza ulaşım için Bilecik Otogarı'nın önünde bulunan Atatürk Bulvarı üzerinde kuzey yönünde 2000 m. ilerlenir, sağ tarafta bulunan Karaçay Sokağa girilerek sırası ile Kayıboyu sokak ve Aydınlık sokaklar takip edilerek söz konusu taşınmaza ulaşılır. Mahalleden 5 dakikada bir çarşı merkezine giden minibüsler geçmektedir.Ana gayrimenkul 415 m² alana sahip 187 ada 215 parsel üzerinde, ayrık nizam, betonarme yapı cinsinde, bodrum + zemin + 4 normal kat olarak inşa edilen bina içerisinde konumlanmaktadır. Taşınmaz, söz konusu binanın 4. normal katında konumludur. Yapının tüm katları mesken olarak kullanılmaktadır. Her katta iki adet mesken bulunmaktadır. Binaya ait otopark bulunmamaktadır. Bina dış cephesi plastik boya olan yapının montolama çalışması yapılmıştır. Giriş kapısı alüminyum doğramadır. Bina giriş holü ve merdivenler mermer döşeme, duvarlar ve tavan plastik boyalıdır. Bina girişi güney yönündeki giriş kapısından ve yol + 1 metre kotundan sağlanmaktadır. Binada asansör mevcuttur.Bağımsız bölümün güney, doğu ve batı yönlerine cephesi vardır. Bina girişi yol + 1 metre kotu seviyesinden sağlanmaktadır. Her katta iki adet daire bulunmaktadır. Taşınmaz yapının en üst katında konumlu olup üzerinde çatı örtüsü bulunmaktadır. Yerinde yapılan incelemelere göre söz konusu daire, yaklaşık 80 m² kullanım alanına sahip 2 oda, salon, banyo, wc, mutfak, hol ve 2 adet balkondan oluşmaktadır. Balkonlar doğu ve batı yönlerinde bulunmaktadır. Zeminler odalar ve salonda ahşap laminant parke, mutfak, wc, banyo ve holde ise seramiktir. Duvarlar; odalar ve salonda su bazlı plastik boya, mutfak, banyo ve wc de ise seramiktir. Tavanlar plastik boyalı ve kısımları kartonpiyerlidir. İç mekan kapıları ahşap Amerikan kapı olup, balkon kapıları ve camlar pvc'dir. Taşınmazın ısınma sistemi doğalgazdır. Isınma duvarlara monteli radyatörler ile sağlanmaktadır. Daireye ait doğalgaz saati bulunmamasına rağmen kombisi mevcuttur. Mutfak ahşap dolaplara sahiptir. Daire giriş kapısı çelik kapıdır. Banyoda duşakabin bulunmaktadır. 11 nolu bağımsız bölüm güneşi iyi derecede alabilecek şekilde konumludur.Kıymet takdiri itibarı ile söz konusu 11 nolu bağımsız bölümde sahibi olan Orhan Arık ikamet etmektedir.PİYASADA SAHTE PARA OLAYININ ARTMASI VE İİK.NUN 9.MADDESİ UYARINCA TEMİNAT MİKTARI NAKİT OLARAK ALINMAYACAK OLUP, DOSYA NO VE T.C. NUMARASI BELİRTİLMEK ŞARTIYLA 620001500158007290519699 NOLU İBANA YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR.İİK 114/2.MADDESİ VE AYNI KANUNUN 124/1. MADDE HÜKÜMLERİ SATIŞ ESNASINDA RESEN DEĞERLENDİRİLECEK VE DURUMA GÖRE UYGULANACAKTIR.

Adresi    : Bilecik İli, Merkez İlçe, Hürriyet Mahallesi, Aydınlık Sokak, No:4 Taşcan Apartmanı Kat:4, 11 Nolu Bağımsız Bölüm Merkez / BİLECİK

Yüzölçümü    : 415 m2

Arsa Payı    : 240/2490

İmar Durumu    : Var 

Kıymeti    : 110.000,00 TL

KDV Oranı    : %1

Kaydındaki Şerhler    : Diğer : Güncel tapu kaydında olduğu gibidir.

1. Satış Günü    : 14/03/2017 günü 12:10 - 12:15 arası

2. Satış Günü    : 18/04/2017 günü 12:10 - 12:15 arası

Satış Yeri    : Bilecik Adliyesi-Zemin Kat-Çay Ocağı Önü-Bilecik

Satış şartları : 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/466 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (BN 24)

Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.