T.C.  BOZÜYÜK İCRA DAİRESİ  2017/431 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. BOZÜYÜK İCRA DAİRESİ 2017/431 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO’LU TAŞINMAZIN 

Özellikleri :Bilecik İl, Pazaryeri İlçe, 368 Ada, 1 Parsel, ÇARŞI Mahalle/Köy, KASABACİVARI Mevkii, 8 Nolu Bağımsız Bölüm Taşınmaz tapuda Pazaryeri İlçesi, Çarşı Mahalle, Kasaba Civarı mevkii, 30.K1.b pafta, 368 ada, 1 parselde, 5.419 m2 arsa alanına sahip, beş katlı, 6 adet betonarme bina ve arsası vasfındaki taşınmazda, A Blok, 3. kat da bulunan 2/100 arsa paylı 8 no lu mesken niteliğindeki bağımsız bölümdür. Tapu kaydı Eklenti bilgilerinde, yönetim planına göre bodrumda 2 nolu kömürlük eklentisi mevcut olduğu gösterilmiştir. A blok, 3. kat, 2/100 arsa paylı, 8 nolu bağımsız bölüm mesken incelemesi: Kıymet takdiri yapılan 3. kat, 8 nolu bağımsız bölüm daire; giriş, koridor, 3 oda, 1 salon, Mutfak, Banyo, WC, arkada ve yanda iki adet balkon bölümlerinden oluşmuş yaklaşık 135 m2 brüt, 115 m2 net inşaat alanına sahiptir. Bölümlerde tabanlar; giriş, koridor, mutfak, banyo, wc ve balkonlarda seramik, salon ve odalarda ahşap döşemedir. Duvarlar; Banyo, WC, tavana kadar seramik, diğer tüm bölümler sıvalı badanalıdır. Tavanlar; tüm bölümlerde köşeler stropiyerli, sıvalı badanalıdır. Mutfakta mermer tezgah, tezgah altı-üstü dolapları, banyoda duşkabin, lavabo, klozet mevcut olup ortak kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Mutfaktan çıkılan ön balkon, cam balkon ile kapatılmıştır. Mutfak ve banyoda kullanılan doğalgaz tesisatı mevcuttur. Dış kapısı çelik, iç kapıları ahşap, pencereleri ısıcamlı PVC doğrama olan konutların suyu, elektriği, kanalizasyonu mevcut, Kuzey, güney ve batı cepheli olarak üç cepheli olup, ilçedeki tüm Belediye, Telekom, Tedaş, PTT, doğalgaz hizmetlerinden faydalanmaktadır.Taşınmaz meskenin ve bulunduğu ana yapının mevcut durumu, emsal alım satım değerleri, piyasa alım satım rayiçleri, ilçenin sosyal ve ekonomik durumu, taşınmazın ilçedeki mevkii, konum, ulaşım imkanları, parselin cepheleri, yüzölçümü, imar durumu, yapının inşaat teknik özellikleri, mevcut kullanım durumu, değer arttırıcı veya eksiltici unsurları, yıpranmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı yaklaşık birim fiyatları göz önüne alınarak karşılaştırmalar yapılmış, Borçluya ait Pazaryeri ilçesi, Çarşı Mah, 368 ada, 1 parsel, A blok, 3. kat, 2/100 arsa paylı 8 nolu bağımsız bölüm taşınmazın arsa payı dahil değeri 90.000.-TL 

Adresi :Çarşı Mah. Ulubatlı Hasan Caddesi No:26 Pazaryeri / BİLECİK

Yüzölçümü :115 m2Arsa Payı : 2/100 Kıymeti : 90.000,00 TL KDV Oranı : %1

İmar Durumu :Taşınmazın İmar Planında; 0,40 TAKS, 1,20 KASK, Ayrık nizam, 4 kata müsait konut 

adasına isabet ettiği belirtilmektedir.

Kaydındaki Şerhler :Tapu kaydında olduğu gibidir.

1. Satış Günü :22/02/2018 günü 11:00 - 11:05 arası

2. Satış Günü :21/03/2018 günü 11:00 - 11:05 arası

Satış Yeri :

Belediye Başkanlığı hizmet Binası 1.Kat Pazaryeri / BİLECİK

Piyasada sahte para ve ihale anında yaşanan aksaklıklar nedeniyle Adalet Bakanlığı Müsteşarlık Makamının 04/01/2013 tarih ve 2013/21 sayılı”6352 Sayılı Kanun ile Değiştirilen İcra İflas Kanunun Uygulanması” konulu yazısı doğrultusunda Kasa İşlemleri bölümü 2. Bentte belirtilen “İhale Teminat Bedeli” dahil hert ürlü ödemenin; icra ve iflas dairesinin banka hesabına doğrudan veya havale yoluyla veya internet bankacılığı yolu ile yada anlaşmalı banka olan Vakıfbank tarafından icra iflas dairelerine kurulan POS cihazı üzerinden yatırılmasına ilişkin yazı gereğince ihale teminatı olarak yatırılması gereken %20 nakit teminatın Müdürlüğümüzün Türkiye Vakıflar BankasıBozüyük ŞubesindekiTR290001500158007290495752 İBAN noluEmanet kasa hesabına ihale saatinden önce yatırılması gerekmektedir. Katılımcıların ihale sırasında banka dekontunu ibraz etmeleri zorunlu olup, NAKİT TEMİNAT KABUL EDİLMEYECEKTİR.”

Satış şartları : 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- İİK’nın 127. Maddesi gereğince TapuSicili kaydında taşınmaza taraf olup adresi belli olupta, satış ilanı tebliğ edilemeyen veya adresi belli olmayanlar ile takip borçlularına gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde UYAP satış portalından yayınlanan satış ilanı ve gazeteilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur. (İİK m.127)şerhinin dercine,

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/431 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 

(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.             (BN 12)

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.