T.C. OSMANELİ İCRA DAİRESİ 2014/214 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. OSMANELİ İCRA DAİRESİ 2014/214 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. OSMANELİ
İCRA DAİRESİ
2014/214 ESAS
 TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen tasınmazın cinsi, niteligi, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TASINMAZIN
Özellikleri: Parselin kuzey ve batısında Balçıkhisar köy yolu, güneyinde arazi yolu vardır. Parselbatısındaki Balçıkhisar köy yerlesim merkezine 100m mesafede,kuzeyine dogru %4-5 meyillidir. Killi tınlı ve kurak birtarım arazisidir. Parselin üzerinde ev oldugu ve kuzey sınırında 16 adet 4-5 yaslarında fındık agaçları ve geriye kalan kısımlarındayasları 2-5 yasları arasında degisen muhtelif meyve fidanları (kiraz-visne-ayva vb) vardır. Tasınmaz 2.700,00 m² alana sahiptir. Tasınmaz üzerinde 70m² alana sahip tek katlı ev ve 60 m² müstemilat bulunmaktadır.
Adresi   : Bilecik Il, Osmaneli Ilçe, BalçıkhisarKöyü, tasbası Mahalle/Mevkii 137 Ada No, 189 Parsel No tarla vasfındaki tasınmaz
Yüzölçümü   : 2.700 m2
Arsa Payı  : tam
Imar Durumu : mücavir alanı dısında kalmaktadır.
Kıymeti   : 49.264,00 TL
KDV Oranı   : %18
Kaydındaki Serhler : dosyasında
1. Satıs Günü : 08/06/2016 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satıs Günü : 14/07/2016 günü 14:00 - 14:05 arası
Satıs Yeri   : Hükümet Konagı Baro OdasıOsmaneli/BILECIK
Satıs sartları :
1- Ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen degerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satıs giderlerini geçmek sartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadıgı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki besincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen degerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satıs giderlerini geçmesi sartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satıs talebi düsecektir.
2- Artırmaya istirak edeceklerin, tahmin edilen degerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satıs pesin para iledir, alıcı isteginde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, tasınmazın aynından dogan vergiler satıs bedelinden ödenir.
3- Ipotek sahibi alacaklılarla diger ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanagı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylasmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satıs bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse Icra ve Iflas Kanununun 133 üncü maddesi geregince ihale feshedilir. Ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diger zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. Ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Sartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildigi takdirde isteyen alıcıya bir örnegi gönderilebilir.
6- Satısa istirak edenlerin sartnameyi görmüs ve münderecatını kabul etmis sayılacakları, baskaca bilgi almak isteyenlerin 2014/214 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlügümüze basvurmaları ilan olunur. 
(IIK m.126)
(*) Ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karsılık gelmektedir.          

 (BN 153)

Bu haber toplam 1862 defa okunmuştur