Tahir Karaaslan seçim beyannamesini açıkladı

Tahir Karaaslan seçim beyannamesini açıkladı

HÜDA-PAR Bilecik Belediye Başkan Adayı Tahir Karaaslan, seçim beyannamesini açıkladı.

HÜDA-PAR Bilecik Belediye Başkan Adayı Tahir Karaaslan, seçim beyannamesini açıkladı.

Tahir Karaaslan, dürüst belediyecilik ve gerçek hizmet mottosuyla yola çıktıklarını belirterek seçim beyannamelerinin temel ilkelerinin şeffaf, sosyal ve dayanışmacı, israfsız ve katılımcı belediyecilik anlayışından oluştuğunu ifade etti.

Bilecik halkının yalnızlıktan ve sesini duyuramamaktan muzdarip olduğunu anlatan Tahir Karaaslan, “Halkımız köprü, yol veya parktan çok kendisini dinleyecek, sıkıntısını giderecek ve yalnızlığına derman olacak idareciler aramaktadır. Biz de Hüda-Par olarak gönüller kazanmaya geldik. Sizinle oturup sıcak bir çay ve dertlerinize derman olmaya çareler üretmeye kendimizi adadık. Ailelerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız mutlu olduktan sonra şehir de güzelleşir. Park da yapılır yol da yapılır Allah'ın izniyle.

Ayrıca halkımız rüşvetten, yolsuzluktan, ranttan ve israftan artık çok bıkmış. Onun için HÜDA-PAR belediyeciliğinde bu konu üzerinde çok duracağız. Şeffaf belediyecilik-israfsız belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Tahir Karaaslan, seçim beyannamesinde vaat ettiği belediyecilik anlayışının içeriğine ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Belediyelerimizin kapısına "rüşvet alan da veren de melundur" hadis-i şerifini yazacağız. “Rüşvet ve yolsuzlukla mücadele” belediyelerimizin alamet-i farikası olacak. Belediyelerimizde hiçbir şekilde yolsuzluk yapılamayacak ve rüşvetle iş görülmesine müsaade edilmeyecek.

“Rant Siyaseti Değil, Hizmet Siyaseti” anlayışımız gereği şeffaf ve denetlenebilir örnek bir belediyecilik sergileyeceğiz. Belediyelerimizin gelir ve giderleri kamuoyu ile paylaşılacak. Her yıl belediye bütçesinin kullanımına ilişkin faaliyetler ilan edilecek. Belediye Meclisi toplantıları ve belediye ihaleleri canlı yayın dâhil, herkese açık şekilde yapılarak yönetimde şeffaflık sağlanacak.

SOSYAL VE DAYANIŞMACI BELEDİYECİLİK

Barınma ve mesken sahibi olma en temel haklardandır. Dar gelirli vatandaşların uygun fiyata konut sahibi olacakları ve barınma ihtiyacını karşılayacakları Sosyal Konutlar yapılacak.

“Hiç Kimse Aç ve Açıkta Kalmayacak” sloganıyla belediyelerimizin hizmet alanında kimsesiz olduğu için sokakta yatan ve aç olduğu için dilenen kimseye rastlanmayacak.

Hanedeki kişi sayısına göre belirlenecek temel ihtiyaç miktarınca su ücretsiz olacak. Su israfını önlemek için kademeli fiyat uygulaması yapılacak.

Mevcut taziye evleri ve ihtiyaca göre inşa edilecek taziye evlerinde halkımızın acısına ortak olma adına günlük bir öğün yemek ve içecek desteği verilecek.

Evlenmek isteyen gençlere evlilik yardımı yapılacak. Belediye bünyesinde oluşturulacak “Evlilik Fonu” ile beyaz eşya ve çeyiz yardımı yapılacak.

İSRAFSIZ BELEDİYECİLİK

“İsraf haramdır” düsturu siyasetimizin temel ilkelerinden biridir. Harcamalarımızda bu ilkeden asla ödün vermeyeceğiz.

Belediyelerdeki karşılama ve konaklama giderleri ile davetlerdeki fuzuli ve gereksiz harcamalarda kısıtlamaya gidilerek israfa son verilecek.

Belediyelerin ihtiyaç olmadığı halde yaptıkları kaldırım ve refüj yenileme gibi uygulamalarına son verilecek.

Belediyelerin yapacağı kültür ve sanat faaliyetleri ile yozlaştırılmış eğlence programları birbirine karıştırılmayacak. Hizmete harcanması gereken belediye bütçesinin festival, konser vs. eğlence organizasyonları için çarçur edilmesine müsaade edilmeyecek.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

“Belediyeleri Birlikte Yönetelim” çağrımızın gereği olarak, belediye sınırları içinde yaşayan halkın temsilcilerinin ve STK’ların yönetime katılımı için Şehir İstişare Meclisleri (ŞİM) kurarak belediyeleri birlikte yöneteceğiz. Şehri ilgilendiren konularda karar vermeden önce bu meclisin görüş ve önerileri alınacak.

Şehri ilgilendiren önemli konularda veya imar planı değişikliklerinde plebisit yöntemi uygulanarak halk ile birlikte karar verilecek. Böylece halk mahallesini ve şehir hayatını ilgilendiren konularda yönetimde söz sahibi yapılacak.”

Bu haber toplam 399 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.