TAKSİLERE ‘T’ PLAKA GELİYOR

TAKSİLERE ‘T’ PLAKA GELİYOR

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında, taksici esnafının ‘T’ plaka uygulamasına geçmesi adına iş ve işlemleri yürütmek üzere belediye başkanlığına ve belediye encümenine yetki verildi. 

Oybirliği ile alınan karara göre, Bilecik Belediyesi’nce, minibüslerdeki ‘M’ plaka gibi ‘T’ plakaların ihalesi gerçekleştirilecek. Mevcut taksici esnafının hakları ve kullandıkları hatlar korunarak yeni hatlar oluşturulacak. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, hükümetin ‘T’ plakalı taksici esnafına sağladığı avantajlardan bahsederek ilimiz taksici esnafının bu teşviklerden yararlanmaları için en kısa sürede uygulamayı hayata geçirmek istediklerini belirtti. 

Taksici esnafı ile gerekli görüşmelerin yapıldığını aktaran Başkan Yağcı, “Taksicilerimiz T plaka uygulamasını istiyorlar. Yeni otogar ve hızlı tren garının oldupu bölgeye de yeni hatları oluşturmamız lazım. Mevcut taksicilerimizin hatlarının ve haklarının korunmasına ilişkin bir çalışma yapmamız lazım. Mevcut şu anda 43 tane taksicimiz var, onlarla gerekli görüşmeleri yaptık. Yeniden oluşturacağımız hatlarda var. Daha önce 100 taksi için T plaka hakkını almıştık. Biz bunun encümenimiz ve belediye başkanlığımızca belirtilecek sayıya göre, mevcut taksicilerimiz için ayrı bir ihale yapacağız diğer yeni hatlar oluşturarak yeni hatların hacmine göre oralar içinde 10 yıllığına yeni ihaleler yapacağız. Taksicilerimiz T plakayı takacaklar” dedi.

Konuya ilişkin gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2844 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum