ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TAMİRAT MI, YENİ BİNA MI GEREKİR?

TAMİRAT MI, YENİ BİNA MI GEREKİR?

Yapıldığı 50-60 sene olmuş binalara tamirat ve bakım yapılıyor. Orman İşletme Müdürlüğü bakımı yapılan binalardan biri. Yapılış tarihini  bilmiyorum ama 50 yıldan aşağı değil. 1970'li yıllarda Tarım İl Müdürlüğü, Veterinerlik İl Müdürlüğü ve Orman İşletmesi Müdürlüğü aynı binada idi. Bilecik'in nüfusu belki 17 bin veya 20 bin civarındaydı. Tarım İl Müdürlüğü ile Veterinerlik Müdürlüğü birleştirildi, şimdiki binasına taşındı. Şehir nüfusu oldu 60 bin, hızla da büymeye devam ediyor. Bina Orman İşletmesine bile dar geliyor. Bina ömrünü tamamladı, yeni bir bina ihtiyacı var, tamirat yapılıyor. Bir o kadar daha para eklense yenisi yapılır.

Yine yapıldığı uzun yıllar olan, yapıldığından bu yana yüzde yüzün üzerinde yeni okul açılan Kütüphane binası da son 20 yılda ikinici tamiratını gördü. Ayrıca Üniversite de açıldı. Kütüphane binasının yetersiz gelmeye başladığı bir gerçek.

Ertuğrulgazi Lisesi pansiyonuna  1-2 sene evvel güçlendirilme yapıldı. Bana gelen bilgilee göre yıkılıp yeniden yapılması istendiği söyleniyor. İsimlerini saydığım binalar hemen aklıma gelenler. Hiç duymadıklarımızda mutlaka vardır.

Yeni hastane yapımı geç kaldı. Eski hastaneye çakılan her çivi lüzumsuz ve milletin parası çarçur edilmiş olur. Belki mecburiyetten yeni onca masrafla yoğun bakım ünitesi yapıldı. Bu masrafın yapılmasına hastaneyi geciktiren sebep oldu.

Milletin vergileriyle, bin bir güçle toplanan paralar yerli yerinde, zamanında harcanmalı. 

Uzun zamandır bizzat bu konulara temas etmemi isteyen dostlarımada hatırlattıkları için teşekkür ederim.

 

Bu yazı toplam 1791 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR