Taner Hoca ‘Soykırım’ yalanını anlattı!

Taner Hoca ‘Soykırım’ yalanını anlattı!

Türkiye’ye yönelik 1915 olayları üzerinden yürütülen kara propaganda çalışmaları Ankara’daki çalıştayda masaya yatırıldı.

Türkiye Azerbaycan Dayanışma Günleri kapsamında ‘24 Nisan 1915’te ne oldu?’ konulu çalıştay Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Çalıştayda, Ermenistan’ın yıllardır istismar ettiği olaylara ilişkin tarihi gerçekler dile getirildi.

taner-hoca-soykirim-yalanini-anlatti1.jpg

Çalıştaya katılan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Taner Bilgin, atılan iftiraların temelsiz olduğunu söyledi.

taner-hoca-soykirim-yalanini-anlatti2.jpg

24 Nisan 1915 tarihinde yaşanan olayların bir soykırım olmadığına dikkat çeken Taner Hoca, “24 Nisan 1915 tarihi İstanbul’daki ve Anadolu’nun değişik vilayetlerindeki Ermeni komitacıların tutuklanma kararının alınmasıdır aslında. Bu tarihte hepinizin bildiği üzere tehcir gibi bir şey olmuyor.” dedi.

taner-hoca-soykirim-yalanini-anlatti3.jpg

Taner Bilgin, 24 Nisan tarihinin Ermeniler tarafından soykırım olarak anılmasının hiçbir tarihsel dayanağı olmadığına vurgu yaparak Ermenilerin bu yalanını tarihsel gerçekliklerle anlattı.

Çalıştaya, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, TADİV Başkanı ve Cumhurbaşkanı Dış İlişkiler Başdanışmanı Prof. Dr. Aygün Attar, Azerbaycan Türk Evi (ATEV) Başkanı Tenzile Rüstemhanlı başta olmak üzere birçok isim katıldı.

taner-hoca-soykirim-yalanini-anlatti4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1081 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum