Tarih ve saat belli oldu! Başkan seçilecek

Tarih ve saat belli oldu! Başkan seçilecek

Bilecik’te, 31 Mart Yerel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından İl Genel Meclisi’nde sandalye dağılımı netleşti.

Bilecik’te, 31 Mart Yerel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından İl Genel Meclisi’nde sandalye dağılımı netleşti. Buna göre, Bilecik İl Genel Meclisi’nde CHP 10, AK Parti 8, MHP 2 ve İYİ Parti 2 sandalye kazandı.

İL GENEL MECLİS BAŞKANI KİM OLACAK?

Buna göre, il genel meclis başkanlığı için birçok senaryo ortaya çıktı. Mecliste grubu bulunan partilerin ayrı ayrı aday çıkarmaları halinde en güçlü aday CHP oluyor. CHP’nin il genel meclis başkanlığı için İsmail Hakkı Elmas’ı önermesi bekleniyor.

AK Parti ile MHP ittifak yapar ve Cumhur İttifakı olarak seçime girerlerse CHP ile Cumhur İttifakı 10’ar oya sahip oluyorlar. Bu senaryoda İYİ Parti kritik bir pozisyon alıyor. İYİ Parti kendisi mi aday çıkaracak yoksa diğer taraflardan birisine mi destek verecek bilinmiyor.

Hatırlanacağı üzere; Eski Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in istifa etmesinden sonra belediye meclisinde gerçekleşen oylamada İYİ Parti grubu Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etmişti. Eğer yine aynı yönde bir durum oluşursa AK Parti’den Ramazan Kurtulmuş isminin aday olarak öne çıkması bekleniyor.

Öte yandan, İYİ Parti grubu çekimser kalır veya kendisi aday çıkarır ise CHP ile Cumhur İttifakı arasında gerçekleşecek yarışta il genel meclis başkanı kura ile belirlenebilir.

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantıları 14 Nisan Pazar günü saat 11:00de başlayacak.

Bu haber toplam 1163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum