TARİHİ CAMİNİN YARDIM KASASINI ÇALDILAR

TARİHİ CAMİNİN YARDIM KASASINI ÇALDILAR

Bilecik’te, 624 senelik tarihi Orhangazi Cami'de bulunan yardım kasası yüzlerinin örtü ile gizleyen 3 kişi tarafından çalınırken, hırsızların götürme tekniği ise adeta 'pes' dedirtti. 

Olay Bilecik Şeyh Edebali Türbesi yanında bulunan Osmanlı Devletinin 4’üncü padişahı I. Bayezid (Yıldırım Bayezid) tarafından 1392 yılında dedesi Orhan Gazi adına yaptırdığı tarihi Orhangazi Camii'nde meydana geldi. Olay caminin içinde bulunan güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera kayıtlarına göre olay şöyle gelişiyor;

7 Kasım Cuma günü saat 21.33’de camiye gelen bir kişi içeri girip yaklaşık 10 saniye içeri kolaçan ettikten sonra dışarı çıkıyor. Saat 22.30’da bir kişi camiye namaz kılmak geliyor ve o da 22.32’de camiden ayrılıyor. Saat 22.39’da bir kişi daha camiye gelerek namazı kılmasının ardından 22.46’da camiden ayrılıyor. Saat 22.48’de başları beyaz bir örtüyle bağlı 3 kişi camiye giriyor. Caminin girişinin sol tarafından bulunan yaklaşık 200 kiloluk yardım kasasını 2 dakika içerisinde ellerine alarak camiden çıkıyorlar. Bu arada bir hırsız dışarı çıkmadan son kez çevreyi yoklaması ve geri gelmesi de güvenlik kameralarına yansıyor. Cami çıkan hırsızlar, şeytanın bile aklına gelmeyecek şekilde kasayı götürüyorlar.

KASAYI UÇURUMDAN AŞAĞI YUVARLADILAR

Hırsızların, çaldıkları kasayı, caminin 20 metre ilerinde bulunan “Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi” ve saat 02:00'ye kadar hizmet vererek günde binlerce insanın geldiği kafetaryalar bulunduğu için 50-60 metrelik uçurumdan aşağı attıktan sonra mezarlık bölgesinde onları bekleyen bir araca yükleyerek götürdükleri tahmin ediliyor.

Öte yandan, Diyanet Vakfı’na ait olan kasanın 2 ayda bir düzenli olarak açıldığı öğrenildi. Cami görevleri, önceki aylarda açılan kasadan çıkan paralar dikkate alındığında içinde yaklaşık bin TL lira olabileceğini söylediler.

tarihi-caminin-yardim-kasasini-caldilar2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2915 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.