TARIM BAKANIMIZ YANLIŞ MI YÖNLENDİRİLİYOR?

TARIM BAKANIMIZ YANLIŞ MI YÖNLENDİRİLİYOR?

Televizyonda Sayın Tarım Bakanımızın nitratlı gübrelerin kullanılmasıyla ilgili konuşmasını can kulağıyla dinledim. İnanamadım, tekrar tekrar dinledim. Daha sonra yapılan açıklamalarda gübre satışının 2017 yılının Şubat ayında kontrollü olarak serbest bırakılacağı  duyuruldu. 

Sayın Bakanımıza zannımca ilkbaharda buğdayda kullanılan nitratlı gübreler baz  alınarak bile verilmiş olsa ülkemiz tarımında lokomotif üretimi buğdayın yanı sıra yüzlerce kalemde çok acil olarak potasyum nitratın yanı sıra amonyum nitrat gübresi kullanılması gerekiyor ki birim alandan daha fazla verim alınsın. Çiftçinin yüzü gülsün ülkemiz ekonomisi kalkınsın yoksa yasaklarla üretim perişan olur. Verim düşer ülkemiz kaybeder.

Zaten gübre satışına yetkili bayilerin her ay sonunda tarım il müdürlüğüne nitratlı gübrelerin satıldığı çiftçinin T.C. numarası, adı soyadı, köyü ve ne kadar gübre satıldığı raporla bildirilmekte olup tarım il müdürlüğümüzde emniyet ve jandarma güçlerimize bu bilgiyi iletmektedir. Yani kontrollü olarak satış yapılmaktadır.

Çiftçilerimiz en yoğun gübre kullanımı bu mevsimlerde 2-3 aydır. Yani bundan sonra Şubat ayında satış serbest olsa bile üretici gübreyi nerede kullanacak? Seralar hariç açık tarla sebzeciliği mayıs ayında başlar yani ülkemiz bir yıl üretimden yoksun kalır hepimiz kaybederiz. 

İsa ÖZTÜRK

 

Bu haber toplam 1255 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.